Neymar visszatérése esetén Fati hamis kilencesként játszhat majd

Ha a gazdasági helyzet lehetővé teszi, a klub szeretné leigazolni Neymart vagy Haalandot

Ansu Fati két műtéten már átesett és a következő szezonban játékra alkalmas állapotban lehet majd, azonban az is egy elképzelhető forgatókönyv, hogy ezt már nem balszélsőként, hanem hamis kilencesként fogja megtenni a 2021/22-es idényben, Neymar visszatérésének esetén. Koeman szerint Messi és Fati nagyszerűen ki tudják egészíteni egymást a pályán.

Amennyiben a Barcelona gazdasági helyzete lehetővé teszi, akkor a klub mindenképpen szeretne egy komolyabb igazolást végrehajtani a nyáron és leginkább Neymar, illetve Haaland neve merül fel ebben az esetben. Teljesen egyértelmű, hogy Messit jobban meggyőzi az az elképzelés, hogy a brazil klasszis visszatérjen a csapathoz, ugyanis korábban a pályán jól megértették egymást és már bizonyították, hogy ketten milyen nagy dolgokra képesek. Ráadásul a katalánok már ebben a szezonban is tanúsították, hogy klasszikus csatár nélkül is nagyszerű teljesítményre képesek és a csapat már jóval több gólt szerzett száznál az aktuális idényben minden sorozatot figyelembe véve. És azért, ha egy Griezmann, Messi, Neymar, Ansu Fati négyes összeállna, valamint a cserepadon is lennének olyan játékosok elöl, mint Dembélé és Agüero vagy Depay, akkor ez nem is hangzana olyan rosszul.

Bár Haaland vagy Neymar esetleges érkezése egyelőre csak elképzelések a jövőre nézve, mert még mindig nem biztos, hogy a Barcelona ekkora összegeket az igazolásokra tud majd fordítani a nyári átigazolási időszakban a nem túl jó gazdasági helyzet miatt, de az is egyértelmű, hogy az eladásokból befolyó összegeken is mindennél több fog múlni most, mint az elmúlt években.

Azt is fontos megemlíteni, hogy Lionel Messi és Ansu Fati szerződésének meghosszabbítása is abszolút az előtérben van a Barcelonánál. Az argentin klasszis kontraktusa a szezon végén, míg a fiatal tehetségé 2022 nyarán jár majd le, ezekben az ügyekben inkább a nyáron történhet majd érdemi előrelépés. Ansu Fati a sérülését megelőzően öt gólt szerzett és négy gólpasszt is kiosztott és miután bemutatkozott a spanyol válogatottban, úgy tűnt, hogy áttörést érhet el a karrierjében. A klubnál bíznak abban, hogy a bal térdében lévő meniszkusz-sérüléséből való felépülése sikeres lesz és hamarosan visszatérhet majd a pályára.

***

Idén tavasszal és nyáron a napon is bírni fogod – prémium darabok Barçás sapkákból is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát