Emerson a Barçával kezdheti meg az előszezont

Azonban a jövője ennek ellenére még kérdéses

Emerson Royal, a Barça játékosa 2019 januárja óta kölcsönben szerepel a Real Betisnél, és a nyáron már hivatalosan is a Barcelona játékosa lehet, amint lejár a kölcsönszerződése a zöld-fehéreknél. Azonban ahhoz, hogy a katalánok végleg megszerezzék a védő játékjogát, 9 millió eurót kell majd fizetniük.

Tekintettel a klub nem túl fényes gazdasági helyzetére, a Barça úgy is dönthet, hogy megtartja őt, ebben az esetben fennáll a lehetőség, hogy a Barcelona játékosokat is belevonjon majd az üzletbe. Itt elsősorban Miranda, aki jelenleg kölcsönben a Betisnél szerepel, vagy Carles Aleñá jöhet szóba, aki ebben a szezonban a Getafe együttesében játszik, de már az előző idényben játszott a Real Betisben.

Miközben Emerson arra vár, hogy megtudja, pontosan mik a tervei a gránátvörös-kékeknek vele, a brazilnak több kérője is van:  az Arsenal, a Dortmund, a PSG, a Milan és a Villarreal is szívesen a soraiban tudná őt -, a játékos azonban egyelőre csak a Barçára akar gondolni. A legjobb bizonyíték erre az, hogy a múlt héten az édesanyja és a testvére Barcelonában jártak, hogy házakat nézzenek, ahova majd a játékos szükség esetén be tud költözni, amennyiben összejön az üzlet.

Egy hónappal ezelőtt a Barça közölte a játékos ügynökével, hogy Emerson az előszezont az első csapattal kezdi majd meg, és azóta a brazil védőnek csak az jár a fejében, hogy a Barcelona játékosa legyen. Még úgy is csak erre gondol, hogy tisztában vele, a klub nem túl jó gazdasági helyzete miatt még az is benne lehet a pakliban, hogy távozik majd az együttestől, de fontos megemlíteni, hogyha ez bekövetkezne, akkor a Barcelona a védőért kapott összeg 50%-án osztozna a Betis csapatával, amennyiben előtte nem veszik meg 9 millió euróért végleg Emersont.

A 22 esztendős hátvéd egyébként egy remek szezonon van túl a Betisnél és a brazil válogatott terveiben is szerepel a július 23 és augusztus 8 között megrendezésre kerülő olimpián, de ha a katalánok megerősítik, hogy a nyáron a Barcelonával kezdheti meg a felkészülést a következő idényre, akkor Emerson hajlandó lemondani arról, hogy hazája válogatottjában vegyen részt ezen a tornán.

Bár nyilvánvalóan nagyon izgatottá teszi az olimpián való szereplés, a fiatal tehetség Barcelonában szeretne lenni, hogy a teljes előszezont a csapattal tölthesse, és hogy minél hamarabb tudjon alkalmazkodni az új együtteséhez.

***