Wijnaldum lehet a következő ingyen érkező játékos

Katalán és spanyol források mellett a Hollandiából érkező hírek is arról szólnak, hogy Georginio Wijnaldum még az Európa-bajnokság előtt alá fog írni a Barcelonához. A holland középpályásnak lejár a szerződése a Liverpoollal, így ingyen érkezhet.

A hír természetesen még nem hivatalos, de egybehangzó értesülések szerint is minden jel arra utal, hogy már csak az átigazolás véglegesítése van napirenden. A játékos ügyvédje kedden Barcelonában tárgyalt Joan Laporta elnökkel és Mateu Alemany sportigazgatóval, a spanyol lapok pedig tudni vélik, hogy 2024-ig szóló szerződést fog kötni a katalánokkal.

Wijnaldum 31 éves lesz novemberben, tehát nem a jövő embere, azonban a Barcelonának jelenleg szűkös a mozgástere anyagilag, így nem véletlen részesíti a klub előnyben a lejáró szerződésű futballisták leigazolását – a holland mellett ugyanis Agüero és Eric García is várhatóan ingyen fog csatlakozni a klubhoz a következő hetekben.

A Liverpool játékosa egyébként a hét végén hivatalosan is elbúcsúzott már a közösségi média felületein az angol klubtól és a szurkolóitól, mint írta, „A könnyeimmel küszködöm, az emberek itt Liverpoolban óriási szeretetet mutattak felém az elmúlt 5 évben. Nagyon nehéz búcsút intenem. Szívesen maradtam volna a Liverpool játékosa még évekig, de a dolgok másképp alakultak. Egy új kalandba kell kezdenem”.

Az angliai távozásának oka elsősorban a szerződéshosszabbítása körüli nézeteltérések voltak: Wijnaldum hosszabb szerződést szeretett volna, mint amit a ’Pool elé tett (volna), így a tárgyalások nem vezetettek eredményre.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát