Laporta közölte Koemannal: keresik az utódját, de a maradása sem kizárt

Azonban nagyon kevés az olyan jelölt, aki esélyes lehet a posztra, ez pedig Koeman maradását eredményezheti

Kedd este találkozott egymással a Camp Nou irodáiban Mateu Alemany sportigazgató, Rafa Yuste alelnök, a csapat jelenlegi vezetőedzője, Ronald Koeman és a klub elnöke, Joan Laporta. A találkozón a katalán TV3 értesülései szerint közölték Koemannal, hogy keresik az utódját. Laporta 15 napot kért a holland szakembertől, amennyiben nem sikerül ennyi idő alatt megtalálni az utódját, akkor Koeman irányíthatja a csapatot a következő szezonban is, erre pedig igencsak megvannak az esélyek, ugyanis nagyon kevés olyan jelölt maradt, akik valóban esélyesek lehetnek, erre a pozícióra.

Pontosan egyébként nem lehet kiszűrni a hírekből, hogy valójában mi történhetett a felek közötti találkozón. Annyi biztos, hogy Koeman képviselője, Rob Jansen úgy nyilatkozott, hogy pozitív érzésekkel zárult a megbeszélés és azt is elmondta, hogy szerinte az edző marad a posztján. Azonban a klub részéről még nem érkezett semmilyen konkrétum ezzel kapcsolatban és egyelőre Koeman sem beszélt a történtekről.

Továbbra is tart tehát a bizonytalanság, hogy ki lesz a következő szezonban az FC Barcelona vezetőedzője, a keddi találkozó után még inkább megkezdődtek a találgatások, Koeman jövőjének sorsa ugyanis még mindig nem ismert. A vezetőség figyeli a vezetőedzőket, ez kétségtelen, de egyelőre nem akadnak olyan nevek, akik kedvéért a holland szakembert érdemesnek tartanák meneszteni. Tény, hogy az egyik legkedveltebb opció Pep Guardiola érkezése lenne, és ha ezt nem is lehetetlen, de nagyon nehéz elképzelni. Guardiola szerződéséből még két év van hátra Angliában és egyszer már elmondta, hogy nem tervez visszatérni Barcelonába, másrészről nem egy „kész” csapatot venne át, amely gazdasági és sportszakmai szempontból sem tart még ott, ahol szeretne.

Laporta azonban próbálja majd meggyőzni Guardiolát, hogy vegye fontolóra ezt a lehetőségét, de ennek talán csak akkor lehetnek szerény esélyei, amennyiben a Manchester City sikerrel veszi a Chelsea elleni Bajnokok Ligája döntőt, ugyanis ha ez megtörténik, akkor Guardiola minden lehetséges trófeát megnyert már, amióta a Citynél tevékenykedik és nem tudna új kihívásokkal szembenézni – de persze ez sem jelentené azt, hogy reálisabb lenne arról beszélni, hogy visszatérhet.

Eközben pedig azt láthatjuk, ha figyelembe vesszük az elmúlt napok történéseit, hogy a lehetséges edző jelöltek folyamatosan csökkennek. Kedden Hansi Flick érkezését jelentette be a német válogatott, pedig a szakember személyiségét nagyon kedvelte Laporta.

A másik német edző, Nagelsmann a Bayern München irányítását veszi majd át, Jürgen Klopp pedig azt nyilatkozta, hogy szeretné kitölteni a 2024 nyaráig szóló szerződését a Liverpoolnál. Az Arsenal vezetőedzője, Arteta nem egy túl meggyőző jelölt, Roberto Martínez, aki jelenleg a belga válogatottnál dolgozik, a Tottenham együttesénél vállalhat állást, a Barça B trénere, García Pimienta munkáját ugyan nagyra értékelik, de a vezetőség szeretne egy új vonalat hozni a csapatba, amennyiben Koeman nem marad, míg Xavi Hernández egy Laportához közel álló személy, de a klub nem tekinti őt egy kiemelt jelöltnek a vezetőedzői posztra. Ha ezeket a tényeket vesszük alapul, akkor Koeman maradása is egy olyan forgatókönyv, amely nem tűnik kizártnak.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát