Hivatalos: Eric García 5 évre a Barcelonáé

Kun Agüero után kedden reggel bejelentette a második igazolását is a következő idényre az FC Barcelona. Eric García a klub saját nevelésű játékosa, aki négy évvel ezelőtt igazolt a Manchester Citybe, most pedig 20 évesen tér haza.

Ahogyan Agüero esetében történt, nála is igaz, hogy egy lejáró szerződésű játékost hozott el a Barcelona, így átigazolási díjat nem kellett fizetni érte a Man. Citynek. Garcíának 400 millió euró lesz a kivásárlási ára és 5 évre szól a kontraktusa, egyértelműen hosszú távra tervez vele a klub, hiszen minden remény adott arra, hogy a védő megbízható megoldást jelentsen a középső védő posztra.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

García számára nem lesz új középső védőt játszani a Barcelonánál, hiszen sok korosztályos csapatban megtette már ezt, és Pep Guardiola irányítása alatt további tapasztalatokat szerezhetett Manchesterben. Még mindig csak 20 éves, tehát nagyon fiatal, de már tagja a spanyol felnőtt válogatottnak, ott lesz a nyári Európa-bajnokságon is.

Négy évvel ezelőtt a Manchester City 1,5 millió eurót fizetett Garcíáért, és biztosan hosszú távon tervezett vele, ám a játékos már tavaly nyáron is haza kívánt térni, végül erre egy évet várnia kellett, mert a Barcelona sem múlt nyáron, sem a téli átigazolási időszakban nem vállalta, hogy pénzt adjon érte – a rossz pénzügyi helyzetét is figyelembe véve.

García hivatalos bemutatása kedden délután lesz.