A Barça hosszú távon tervez Emersonnal… 2026-ig hosszabbítanának vele

A Barcelona szerdán jelentette be Emerson Royal leigazolását, azonban egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a katalánok már most hosszú távon számolnának a játékossal, akinek a jelenlegi, 2024 nyarán lejáró szerződését további két évvel szeretnék meghosszabbítani. 

Emerson képviselője, Frederico Pena csütörtökön találkozott a Barcelona sportigazgatójával, Mateu Alemanyval, aki átadta neki a klub azon szándékát, hogy további két évvel szeretnék meghosszabbítani a játékos szerződését, amelynek értelmében a mindössze 22 esztendős jobbhátvéd új kontraktusa 2026-ig lenne érvényes. A vezetőségnek konkrét terve van a nem túl jó gazdasági helyzet miatt: valószínűleg Emerson új kontraktusa is a játékosok bércsökkentésével összevont szerződéshosszabbítások közé fog tartozni, azaz a játékos most még nem kapja meg a szerződésében lévő összeget, de a következő években visszakapja majd egy akkor már magasabb fizetés részeként – amint a klub anyagi helyzete rendeződik.

A találkozón szóba került a játékos maradása is, ahogy arról a Mundo Deportivo is beszámolt. Az elképzelés jelenleg az, hogy Emerson a következő szezonban is a Barcelona játékosa legyen. Emerson a rövidesen kezdődő Copa Americán fog majd szerepelni hazája válogatottjában, a torna végén pedig csatlakozni fog a felnőtt kerethez.

Viszont Emerson érkezésével a jobbhátvédként bevethető játékosok száma is jelentősen megnőtt. Ronald Koeman – aki most már biztosan marad még legalább egy idényig a csapat ksipadján – az elmúlt szezonban Dest játékát részesítette előnyben ezen a poszton, de előfordult már, hogy szükség esetén Mingueza (bár ő alapvetően középhátvéd) vagy Sergi Roberto szerepeljen a védelem jobb oldalán, utóbbinak minden bizonnyal lehetősége nyílhat majd a távozásra a nyáron.

Emerson egy remek szezont tudhat maga mögött a Betisnél, ahol az elmúlt két évben kölcsönben szerepelt, ezért a Barcelona visszavásárolta őt, kifizetve a játékos szerződésében rögzített 9 millió eurós záradékot. Más európai csapatok is figyelemmel kísérik a brazil játékát, és nem zárják ki, hogy nyáron ajánlatot tesznek majd érte, bár a Camp Nou irodájában csütörtökön elhangzottak szerint az elképzelés az, hogy Emerson marad Barcelonában.

***