Wijnaldum a PSG-t választja, Depayban bízik a Barcelona

Agüero, Eric García és Emerson leigazolása után a holland Wijnaldum lett volna a klub tervei szerint a következő transzfer. Ő várhatóan végül nem lesz a Barcelona játékosa, de a szintén holland Memphis Depayban bízik egyelőre a klub vezetése.

Wijnaldum esetében egyszerű a képlet: bár volt már megegyezése a Barcelonával, megjelent a képben a PSG, mely lényegesen jobb anyagi feltételeket kínált, és a Barcelona nem kívánt licitálásba belemenni. Ha az eredeti ajánlatot elfogadja a középpályás, akkor szívesen látják, ha azonban nem, úgy nem kívánnak a klub jelenlegi anyagi helyzetében felelőtlenül emelni az anyagi feltételeken.

Ezért az a várható, hogy Wijnaldum nem lesz a Barcelona játékosa, ellenben a klub által régóta kiszemelt Memphis Depay esetében továbbra is optimista a klub technikai vezetése. Legalábbis egyelőre az. A csatárral már jó ideje kapcsolatban van a Barcelona, lehetősége lett volna a téli átigazolási időszakban is megvásárolni, végül ahogy Eric García esetében, nála is várt a klub amíg lejár a szerződés.

Depay az elmúlt idényben 21 gólt és 12 gólpasszt ért el a Lyonban, nála több gólt a francia bajnokságban csak Mbappé szerzett, 27-et. A Barcelona már meg kívánta vásárolni tavaly nyáron is a Lyontól, majd télen is, most harmadszorra talán tényleg sikerül, ezúttal a Lyonon már nem múlik, csak a játékos akaratán. A megállapodás régóta megszületett, csak az a bizonytalanság él, hogy nem jelenik-e meg egy klub úgy, mint a PSG tette Wijnaldum esetében, ami meggondolásra késztetheti Depayt.

A Barcelona célja mindenesetre az, hogy még az Európa-bajnokság rajtja előtt be tudja jelenteni Depay leigazolását, különösen azért, mert a futballista jó formában játszik a válogatottjában, és egy jó Európa-bajnoki szereplés tovább lendítene az iránta mutatott érdeklődésen.