Hivatalos: Konrad 3 millió euróért a Marseille játékosa

A várakozásoknak megfelelően Konrad de la Fuente az Olympique Marseille játékosa lett. A Barcelona kedd este jelentette be az átigazolást hivatalosan. A franciák 3 millió euróért vásárolták meg a mindössze 19 esztendős tehetséget, aki egy négy évre szóló szerződést írt alá. Fontos még megemlíteni, hogy amennyiben a Marseille a jövőben majd megválik a játékostól, akkor az átigazolási díj egy bizonyos százaléka a Barcelonát illeti.

Hetek óta tárgyaltak a felek a megállapodásról, és végül kedden került pont az ügy végére, így a Barcelona szélsője távozik és Franciaországban próbál szerencsét.

A katalánok először csak kölcsön szerették volna adni a szélsőt, de mivel a klub nem túl jó gazdasági helyzetére való tekintettel most minden bejövő összegnek nagyon nagy jelentősége van, végül az üzletet átigazolás formájában zárták le.

Az amerikai támadó ebben a szezonban összesen 21 mérkőzésen lépett pályára a Barça B csapatában, és hat gólt szerzett, valamint négy gólpasszt is kiosztott. Nem szabad elfelejteni, hogy Konrad ebben a szezonban az első csapatban is bemutatkozott, három mérkőzésen lépett pályára: a Dinamo Kijev, a Ferencváros (Bajnokok Ligája), és a Cornellà (Copa del Rey) ellen.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát