Sergi Roberto: két éves hosszabbítás is lehet az eladási szándékból

Ebben a pillanatban nem lehet megmondani, hogy miként alakul majd Sergi Roberto jövője, mert a Barcelona leginkább elengedné a játékost, de most nem kap olyan ajánlatokat, amiket el tudna fogadni. A probléma, hogy Sergi Roberto szerződése jövő nyáron lejár, ingyen pedig nem szeretné elengedni a katalán klub.

A Barcelona ezért fontolóra veszi most akár azt is, hogy bár nem feltétlenül szeretné a keretében tudni már Sergi Robertót, mégis hosszabbítana vele szerződést, mert már önmagában az, hogy a középpályás szerződése hamarosan lejár, jelentősen csökkenti az érte kapható pénz mennyiségét. Természetesen az minden klub számára vonzóbb lenne, ha egy év múlva ingyen megszerezhetné Sergi Robertót.

Ez az, amit a Barcelona mindenképpen meg akar akadályozni, még olyan áron is, hogy hosszabbítja Sergi Roberto szerződését, mert hisz abban, hogy a foci nem marad örökre ilyen pénzügyi helyzetben, és jövő nyáron már könnyebben adhatnak pénzt klubok számukra érdekes játékosokért. Most 25 milliót eurót remélne Sergi Robertóért a Barcelona, de nem úgy néz ki, hogy ezt bárki kifizetné. Megint kérdés, hogy egy év múlva más lenne-e a helyzet.

Ebben a tervben bizonytalanságon okoz, hogy egy év múlva a középpályás már 30 éves lesz, illetve az is, hogy ő vajon mennyire nyitott a hosszabbításra, tudva, hogy egyáltalán nem lesz könnyű számára a csapatba kerülés a soron következő évben. Az elképzelés egyelő valóban csak elképzelés, döntés még nincs róla a Barcelona vezetésében.

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát