A Valencia Braithwaitet akarja, a Barça pedig Gayát?

Bordalás már a Getafe-ban is együtt akart vele dolgozni, most újra kiszemelte

Martin Braithwaite a Valencia célkeresztjében van, és komoly tervei vannak vele a klub új edzőjének, Bordalásnak. A Barcelonához hasonlóan pénzügyi gödörben lévő valenciaiak olyan opciót keresnek a dán támadó megvételére, amellyel elkerülhetik, hogy fizessenek érte. Felmerülhet tehát, hogy játékoscserében gondolkoznak, és ez éppenséggel érdeke lenne a Barcelonának is.

A Valencia 2019 szeptemberében igazolt utoljára játékost Correia személyében, azóta nem kötöttek új emberrel szerződést. Összesen három csatárral rendelkezik a csapat, miután lejárt Gameiro kontraktusa: Maxi Gómez, Sobrino és Manu Vallejo alkotják ezt a hármast. Bordalás elmondta, hogy nagy előrelépés lenne Braithwaite érkezése, és az elsők között van a Barcelona támadója, akit szeretne leigazolni. Szerinte ő az ideális csatár a Valencia számára, azonban egyelőre még nem tettek érte ajánlatot. Braithwaite jól teljesít most az EB-n válogatottjában, igaz egyetlen találata van, de meghatározó tagja a csapatnak.

Ez a transzfer abból a szempontból nézve is érdekes lehet a jövőben, hogy a Valencia csapatkapitányát, José Luis Gayàt pont a Barcelona nézte ki magának. Gayà a horvátok ellen mutatkozott be a válogatottban, és ő az első játékos tizenegy év után Valenciában, aki részt vesz Európa-bajnokságon. Emiatt is hasonlítják össze az ő esetét Jordi Alba történetével, aki az utolsó játékos volt eddig a Valenciában EB-résztvevőként. Albát utána leigazolta a Barça, és most ugyanez megtörténhet Gayàval is.

Ahogy Alba is, ugyanúgy kiharcolta a kezdőbe való bekerülést Gayà a Valenciában és a válogatottban is, ráadásul abban is van hasonlóság a két játékos között, hogy a Barça balhátvédje a 2012-es EB-n gólpasszt adott a franciák elleni negyeddöntőben, amellyel hozzásegítette a spanyolokat a továbbjutáshoz, Gayà pedig a horvátok ellen tette szinte ugyanezt, mivel az ő lövését követően talált be Sarabia.

Nagy kérdés lehet, hogy ha Braithwaitet ingyen akarja megszerezni a Valencia, úgy bevonható-e az üzletbe a 26 éves csapatkapitány is, mivel az biztos, hogy a valenciaiak csatárhiánnyal küszködnek. A spanyol balhátvéd kivásárlási ára 35 millió euró a Transfermarkt szerint, és még lehet számítani érkezőkre Barcelonában. De az is igaz, hogy ebben a pillanatban nem Gayá lenne a fő prioritása a Barcelonának, ő inkább akkor válna kiemelten fontossá, ha Jordi Alba bármilyen okból nem folytatná Katalóniában.

Otthonra, munkába, sportoláshoz, hidegben, melegben – mindenre gondoltunk, hogy bárhol tudj egyet frissíteni a Barçás kulacsodból!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát