Matheus szerződésének felbontása egy üzenet lehet Umtiti számára

Amennyiben a francia sem szeretne távozni, az ő szerződésének felbontására is készen áll a klub

Barcelonában elérkeztek azok az idők, amikor jelentősen csökkenteni kell a klub bérköltségét, ezért a klubvezetés szeretné eladni az olyan játékosokat, akik Koeman és a vezetőség terveiben nem szerepelnek a jövőre nézve, akikre pedig számítanak, azoknak új klubot kellene keresniük maguknak.

Azonban vannak olyan labdarúgók is, akik többek között a jelenlegi rendkívül magas keresetük miatt –  amely nem felel meg a mögöttünk hagyott szezonban nyújtott teljesítményüknek -, vagy szimplán csak vonakodnak a váltástól, nem akarnak távozni. Utóbbi történt Matheus Fernandes esetében, akinek a Barcelona hétfőn egyoldalúan felbontotta a szerződését, ami egyértelmű jele volt annak, hogy mi történhet a közeljövőben Umtitivel, amennyiben a továbbiakban sem szeretne távozni.

Ahogy Matheus sem volt hajlandó elfogadni a vezetőség azon döntését, hogy rábólintson az egyik érdeklődő klub ajánlatára, Umtiti sem szeretné elhagyni Katalóniát, mert a klub által neki tett ajánlatok egyike sem győzte meg őt.

Ezzel a helyzettel szembesülve a klub úgy döntött, hogy nem tárgyal tovább. Felbontotta Matheus kontraktusát, aki hónapok óta visszautasította a brazil és portugál együttesektől érkező ajánlatokat, és ugyanezt tervezi tenni Umtitivel is, aki vonakodik az Olympique Marseille érdeklődésétől.

Talán Matheus ügye (akit 7 millió euróért szerződtetett a klub, és csak 17 percet játszott, illetve soha nem is mutatták be) meggyőzheti Umtitit arról, hogy érdemes lehet más klubokban is gondolkodni. Viszont a brazil középpályás esete egy egyértelmű jel lehet a francia védő számára, hogy a távozásával kapcsolatos ajánlatokat komolyabban kell vennie és az egyiket el kell fogadnia, mert ha ezt nem teszi meg, akkor az ő szerződését is készen áll a klubegyoldalúan felbontani.

Fontos még megemlíteni, hogy az egyoldalú szerződések felbontásából jó eséllyel perek is lehetnek majd a jövőben, ha az adott játékos szeretné megkapni a kontraktusában szereplő garantált fizetését, de ezzel is jobban járhat a klub, mintha kifizetné a játékos keresetének megfelelő összeget, mert egyrészt időt nyerhet vele, amely most nagyon sokat számítana, másrészt pedig nem lehet tudni biztosan, hogy egy ilyen bíróságra vitt ügy során melyik fél felé billen majd a mérleg nyelve.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát