Pjanic napjai meg vannak számlálva Barcelonában

Angliában folytathatja

Miralem Pjanic a ‘Mundo Deportivo’ beszámolója szerint visszautasította a klub azon javaslatát, hogy az ő szerződését is egyoldalúan bontsák fel, ahogy az Matheus Fernandes esetében már megtörtént és ahogyan ez Umtitivel is előfordulhat, ha továbbra sem szeretné elhagyni Katalóniát. A bosnyák középpályásnak ugyan még három éve van hátra a szerződéséből, de egyértelműnek tűnik, hogy még a nyáron távozni fog.

Az eddig legjobb helyzetben lévő csapat a Tottenham, amely a Manchester United elől szerezheti meg Pjanic játékjogát. A ‘Daily Express’ című lap információira hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a Juventus egykori vezérigazgatója, Fabio Paratici – aki most a Tottenham együttesnél tevékenykedik – külön kérte a játékos szerződtetését, amelyre ha sor kerül, akkor Olaszország után Angliában is együtt dolgozhatnak majd.  A Manchester United is szívesen a soraiban tudta volna a 31 esztendős középpályást, de minden jel arra mutat, hogy a ‘Spurs’ megnyerte a csatát a manchesteriekkel szemben.

Pjanic 2020 nyarán igazolt Barcelonába egy olyan üzlet keretein belül, amelyben Arthur a Juventus játékosa lett. A bosnyák labdarúgó barcelonai kalandja azonban nem igazán sikerült jól, olyannyira, hogy Ronald Koeman irányítása alatt csupán epizódszerephez jutott, amikor pedig pályára lépett, akkor többnyire csereként tette meg mindezt.

Miután megtudta, hogy nem szerepel a vezetőség és a holland szakember terveiben a jövőre nézve és a klub a szerződését is képes lenne felbontani a bérköltség csökkentésének érdekében, elfogadta a távozásával kapcsolatban tett javaslatokat. Egy ideig úgy tűnt, hogy visszatérhet a Juventushoz, azonban mégis a Tottenham lehet a befutó. Már csak a felek közötti megállapodás választja el Pjanicsot attól, hogy a londoniak játékosa legyen.

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát