A Barça inkább João Félix-et preferálnál Saúl helyett a Griezmann-cserében

Nem várható, hogy nagyon gyors lefolyásúak lesznek a tárgyalások Griezmann átigazolása kapcsán az Atlético Madriddal. A francia az egyedüli biztos pont az üzletben, de az, hogy ki kerülhet be a túloldalról a cserébe, még kétséges.

És pontosan emiatt egyelőre az egész ügylet is kétséges, hiába nyilvánvaló, hogy a két klubnak érdeke a megegyezés. A Barcelona annyiból problémásabb, hogy számára összetett a cél: egyrészt olyan játékosokat kellene kapnia a másik oldalról, akikkel valóban elégedett és hasznára lennének a csapatnak, másrészt a piaci értékük legyen hozzávetőlegesen Griezmann értékének közelében, és mindennek a tetejébe ne keressenek túlságosan sokat, mert ellenkező esetben a cserével nem éri el a pénzügyi célját a Barça. Hiszen itt nem titkoltan nagyon fontos lejjebb tornászni a klubra nehezedő anyagi terhet, amit Griezmann fizetése jelent, de a francia távozása nem sokat ér, ha majd ugyanolyan értékben kell továbbra is fizetéseket adni.

Ezért némileg furcsa, hogy a csütörtöki tárgyalásokon a Barcelona azt próbálta meg elérni, hogy João Félix érkezzen Griezmannért cserébe. Félix fizetése ugyanis magasabb, mint Saúlé, tehát nagyobb terhet jelentene a költségvetésre. Az viszont tény, hogy a piaci értéke a katalán klub szempontjából kedvezőbb, ő ugyanis 80 milliót ér a Transfermarkt szerint, ellentétben a 40 milliós Saúllal. Griezmann pont közöttük áll 60 millióval.

Azonban az Atlético Madrid várhatóan nem fog belemenni abba, hogy a még mindössze 21 éves Félixet odaadja a 30 éves Griezmannért. Egyrészt mert a klub is a jövő emberének tartja a portugált, másrészt mert Simeone edző számára is fontosabb, mint Saúl. Ezért egyáltalán nem lehetetlen, hogy a Barcelonának vissza kell majd térnie Saúlhoz, és mellette esetleg egy játékoshoz, aki még az üzletbe kerül, de leginkább az valószínű, hogy még jó néhány ötlet születik majd arról, hogyan lehet mindkét fél számára előnyös ez a játékos csere.

Saúl csütörtökön egyáltalán nem edzett az Atléticóval, volt már olyan sajtóhír, mely éppen emiatt egy gyors átigazolást valószínűsített, de nem ez a várható. Griezmann jövő kedden kellene csatlakozzon a Barcelona edzéseihez.

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát