Ilaix Moriba: a pénteki tárgyalások után sem látszik a megállapodás

Ilaix Moriba ügynökeinek és az FC Barcelona képviselőinek pénteki találkozása megegyezés nélkül zárult. A helyzet sürgősségére való tekintettel a következő órákban lehetnek még újabb tárgyalások, de pontos időpont még nem ismert.

És azt sajnos le lehet szögezni, hogy nem sikerült elérni számot tevő eredményt. Moriba jelenlegi kontraktusa 2022 nyarán jár le, de a Barcelona reménykedik a helyzet megoldásában. A klub azt szeretné, hogy a játékos az első csapat tagja legyen és nagy karriert fusson be Katalóniában, míg a képviselők arra mutattak rá, hogy a szerződés megújítása a legfontosabb. Ebben nincs vélemény különbség, anyagi tekintetben viszont van. A vezetőség elképzelése az, hogy 4 szezonra szóló kontraktust adna Moribának, és hivatalosan is az első csapat tagja lenne, ennek megfelelő fizetéssel.

Azt is lehet tudni, hogy 18 éves játékos jelezte ügynökei felé, hogy maradni szeretne. A fizetése lépcsőzetesen emelkedne, és  teljesítmény alapú bónuszt is kapna mellé, ahogyan más játékosok esetében is. A probléma inkább az, hogy a játékos és az ügynökei magasabb alapfizetést várnának el, tekintettel arra, hogy milyen jövőkép áll a fiatal játékos előtt. És feltételezhető, hogy más klubok jobban megfizetnék a középpályást már most is.

Kérdéses, hogy a következő tárgyaláson lesz-e közeledés bármelyik oldalról. Addig is Ilaix Moriba marad a B keretnél, a klub nem engedélyezi számára, hogy a felnőtt kerettel dolgozzon.