Memphis Depay már Barcelonában, csütörtökön mutatják majd be

Memphis Depay hétfő délben landolt az El Prat repülőtéren, hogy megkezdje új kalandját, amit a klub hivatalos médiája is tanúsít, amely megörökítette a Barcelonába érkezését. A 27 esztendős játékosnak még át kell majd esnie egy koronavírus-teszten, mielőtt csatlakozna Ronald Koeman csapatához.

Az elképzelés szerint szerdán már a Johan Cruyff lelátóin nézi majd meg a klub Nàstic elleni első előkészületi mérkőzését, csütörtökön pedig Joan Laporta elnök jelenlétében mutatják be a klub új játékosaként.

Frenkie de Jong, Ronald Araújo, Clément Lenglet és Antoine Griezmann is kedden csatlakozik a klubhoz, utóbbi kettő esetében még egyáltalán nem biztos, hogy a Barcelona játékosai lesznek a következő szezonban is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Memphis érkezését külön Ronald Koeman kérte és habár a támadó érkezése már a koronavírus járvány miatti meghosszabbított nyári átigazolási időszakban és télen is téma volt, az átigazolás mindkétszer meghiúsult, mert a bértömeggel kapcsolatos problémák miatt nem volt elég idő a leigazolására.

 

Most a csatár – aki úgy érkezik, hogy egy eurójába sem kerül a klubnak, miután lejárt a szerződése az Olympique Lyonnal – egy két évre szóló szerződést írt alá, amely további egy évvel meghosszabbítható.

Memphis egy olyan játékos, aki rendkívül technikás és nagy szerepet vállal a támadásokban, legyen szó akár az előkészítésről, akár a gólszerzésről. Az elmúlt szezonban teljesített talán a legjobban a profi pályafutása során: 40 mérkőzésen lépett pályára a Lyon színeiben és 22 gólt szerzett, illetve 12 gólpasszt is kiosztott. Agüero és Memphis azzal a kihívással érkeznek a Barcelonába, hogy Messivel együtt remekül ki tudják majd egészíteni egymást a pályán, aki egyébként hivatalosan még nem hosszabbította meg a szerződését, de a megállapodás már megszületett.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!