Messi már Barcelonában, a vezetőségnek pedig sok dolga van és csak néhány hete

Lionel Messi szerda délben érkezett Barcelonába a családja kíséretében, miután nyaralásának egy részét Miamiban és a Karib-tengeren töltötte. Az argentin sztár az El Prat repülőtéren szállt le.

Az argentin klasszis azért van különleges helyzetben, mert hivatalosan még nem hosszabbította meg szerződését a Barcelonával. Szigorúan véve Messi nem nyaral, hanem munkanélküli, bármilyen furcsán is hangzik. Abban az esetben, ha hosszabbított volna, Messi csak augusztus másodikán csatlakozhatna a csapathoz, ekkorra esedékes a Copa América döntőjében (amelyet megnyertek) szereplő játékosok visszatérése Emerson és Sergio Agüero esetében is.

De persze sok mindennek meg kell történnie ahhoz, hogy Messi szerződéshosszabbítása jövő héten hivatalossá váljon, és egyik feladat sem tűnik egyszerűnek.

Az első, hogy a Barcelonának tisztáznia kell a helyzetét a bértömeget illetően, hogy le tudja igazolni Messit, ugyanis a hosszabbítása esetén hivatalosan ő is egy új érkező lenne. Ez azt jelenti, hogy olyan játékosokat kell elengedni, mint Neto, Pjanic, Coutinho és Umtiti. És ha az új igazolásokat (Agüero, Memphis, Eric García és Emerson) is szeretnék nevezni a sorozatokba, akkor Sergi Robertóval, Busquetsszel és Jordi Albával is el kell kezdeniük kidolgozni a fizetéscsökkentési megállapodást.

Mindez arra az esetre szükséges, ha valami hiányozna, eltekintve attól, hogy mi történhet Antoine Griezmannal, aki jelenleg a legjobban fizetett játékos a csapatban. A francia támadó maradására jelenleg nagyobb az esély, mint a távozására és nyitott lenne tárgyalni a vezetőséggel a fizetéscsökkentésről, amennyiben ez a maradását jelentené. Mindenesetre sok dolga van még a vezetőségnek és csak néhány hete.

De nem minden rossz hír, ami nagyon egyértelműnek tűnik, az az, hogy Messi úgy hosszabbítja majd meg a szerződését öt évvel, hogy a felére csökkenti a korábbi fizetését, és megállapodott a klubbal egy olyan fizetési módban, amelynek részleteit még nem lehet tudni, de amely szerint a második évben több fizetést kapna, azután pedig a következő években csökkenne a keresete.

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!