A Barcelona felgyorsítja Pjanic, Ilaix és Emerson távozásának ügyét

Pjanic Torinóban, Ilaix a Leipzigben, Emerson Londonban köthet ki

Még mindig tart az átigazolási időszak, de már csak holnapig, ugyanis augusztus 31-én lezárul a piac. Ezt a két napot szeretné kihasználni a Barcelona arra, hogy anyagilag rendeződjön valamelyest, és arra is, hogy esetleg új játékost szerződtessen – de erre szerény az esély.

A vasárnapi Getafe elleni bajnokit megelőző szombati sajtótájékoztatón Koeman világosan kijelentette, hogy szűkíteni szeretne a kereten, és ha ez még nem lenne elég, korábban a klub is távozásra szólított fel olyan játékosokat, mint Umtiti vagy Pjanic. A francia védő szappanoperájáról már írtunk korábban, és elképzelhető, hogy mivel nem volt más választás, más nélkülözhetőnek tartott játékoson szeretne túladni a klub. Többek között olyan játékosok neve merült fel, mint az előbb említett Pjanicé, de Ilaix, a frissen igazolt Emerson és Rey Manaj is a listán vannak. Az első két futballista sorsa eldőlni látszik, és még meglepetésre csatlakozott hozzájuk Emerson.

Pjanic jelenleg a Juventushoz áll a legközelebb, mivel a Barça hajlandó lenne most már a játékos fizetésének egy részét is fizetni. Erre azért lehet szükség, mert Pjanic fizetését önmagában senki sem vállalja, így talán a Juventus elfogadná a játékost.

Ilaix ügye is lezárulhat hamarosan, mivel az RB Leipzig emelt az eddigi ajánlatán. Miután a Tottenham is belépett a képbe, és megadta volna a Barcelonának, amit kér a középpályásért, csak a játékos akarata miatt tűnik úgy, hogy így is a Leipzig lesz a végállomás számára. A német klub 15 millió euró körüli összeget és bónuszt ajánlott érte, de a határértéket még nem érte el, amelyet kér érte a Barcelona. De a korábbiakkal ellentétben most már nem kilátástalan a megállapodás.

Emerson helyzete is érdekes, mivel őt ezen a nyáron igazolta le Barça, de könnyen előfordulhat, hogy távozni kényszerül, mivel az ő posztjára Dest, esetleg Mingueza és Sergi Roberto is bevethetőek.

A Tottenham iránta is érdeklődik, érte is tettek ajánlatot, viszont a Barcelona ezt még elutasította. De a tárgyalások nem zárultak le, és közel lehet az ő esetében is a megállapodás. Emerson alapvetően Barcelonában szeretne maradni, és ez az, ami megnehezítheti, hogy eladja őt a klub. Viszont Koeman gondolkodhat úgy, hogy megvették ugyan, de nem fogja érzékeny veszteségként érni, ha gyorsan túl is adnak rajta, mivel van másik három játékos a posztján, és kell a pénz a klubnak.

Rey Manaj és Collado neve is azok között szerepel, akikre nem számít Koeman. Előbbi iránt a Mallorca és a Rayo Vallecano is érdeklődött, de nem tettek érte konkrét ajánlatot. Collado a Brugge-höz volt közel, de végül mégse igazolt el.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!