Emerson egészen közel a Tottenhamhez

Könnyen lehet, hogy Emerson Royal barcelonai pályafutása a legrövidebbek közé fog kerülni, mert a Tottenham Hotspur a hétfői nap végére megállapodott a Barcelonával az átigazolásáról, és talán a játékost is sikerült már meggyőznie.

A Barcelona terveiben alap esetben nem szerepelt az, hogy eladja az idén nyáron a Betistől végleg megszerzett Emersont, de a Tottenham – mely elsősorban Ilaix Moribát szerette volna leigazolni – olyan ajánlatot tett, ami a klub jelenlegi anyagi helyzetében megfontolandó volt. A Betistől 9 millió euróért opciós joggal megszerzett Emersonért jelen állás szerint 25 + 5 millió euró körüli összeget kaphat, amely nagyjából megfelel az aktuális piaci értékének. A Transfermarkt szerint Emerson most 25 millió eurót ér.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

Így a klub pénzhez juthat, és egyel kevesebb fizetést kell megtartania. Ez a két szempont pedig jelenleg sokat ér. Emersont szakmailag azért lehet nélkülözni, mert pont a jobbhátvéd poszt emberszám tekintetében mindenképpen fedezve van. Dest mellett tud játszani ott Mingueza és Sergi Roberto is, nagy problémát tehát nem okoz, ha Emersonnal nem számolhat az edző. Különösen azért, mert az első számú jelöltje Koemannak Dest. A Barcelona pontosan ezért mondhatja azt, hogy ha valakiért pénzhez juthat nagyobb áldozat nélkül, akkor azt ki kell használnia.

Miután a Barcelona igent mondott, a fő kérdés az volt, hogy Emersont sikerül-e meggyőzni a távozásról, vagy legalábbis arról, hogy tárgyaljon a Tottenhammal, de a hétfő esti állapot szerint ez is sikerült. A játékos és a Tottenham között még azonban nincs teljes megállapodás.

Amennyiben lezárulna Ilaix Moriba és Emerson távozása is, akkor a Barcelona az értük kapott pénz 25 százalékának megfelelő összegért akár igazolhat is játékost, de egyelőre nem lehet látni, hogy lehet-e olyan futballista, aki az átigazolási időszak utolsó napján valódi erősítést jelentene a középpályára vagy a támadósorba, mert ha tudna, ide kérne erősítést Koeman.