Luuk de Jong: “Ismerem Memphist és Frenkie-t, nagyszerű, ha ilyen játékosok vannak mögötted”

A Barcelona utolsó nyári igazolása, a Sevillától kölcsönvett Luuk de Jong is bemutatkozott a Camp Nouban. A holland csatár elmondta, hogy tudja, hogy egy szezonra érkezett, de reméli, hogy olyan jól sikerül majd neki ez az idény, hogy utána a vezetőség számításba veszi a maradásának lehetőségét is. Külön kiemelte még, hogy nagyon jó a kapcsolata Memphisszel, Frenkie de Jonggal és Ronald Koemannal is.

Luuk de Jong úgy érkezett a Barcelonához, hogy az első pillanattól kezdve készen áll arra, hogy segítsen, és egy olyan játékfelfogást mutasson be csatár létére, amely valamelyest különbözik a klub jelenlegi támadóinak játékától. “Nem tudom, mit tervez az edző a következő mérkőzésre, de úgy érzem, készen állok. Szerintem Koeman azt szeretné, ha egy kicsit más típusú csatár lennék, mint a többiek, hogy egy kicsit változtatni tudjon a taktikán. Azt a fajta játékot, amit ő akar, meg tudom adni neki, és remélhetőleg jól fognak alakulni az események. Remélem, hogy a szurkolók segíteni fognak nekem.”

A 31 esztendős játékos Laporta elnök jelenlétében írta alá új, egy szezonra szóló kölcsönszerződését, majd hivatalosan is bemutatkozott a Camp Nouban. Luuk de Jongot a 17-es számú mezben láthatjuk majd a pályán ebben az idényben Barcelonában.

A játékos ünnepelte érkezését a Barcelonába, ahol “nagyon jó volt a fogadtatás, ez több mint egy klub, ez egy család, és ezt az első naptól kezdve éreztem. Jó a kapcsolatom az edzővel, mert már a holland válogatottból ismerjük egymást, és örülök, hogy itt lehetek. Azt mondták, hogy bármit kérhetek, amire szükségem van, így nagyon boldog vagyok.”

Az új csatár örült, hogy újra együtt játszhat Memphisszel: “Nagyon jó a kapcsolatom Memphisszel, ismerem őt a válogatottból és a PSV-ből, nagyon jó a kapcsolatunk, szavak nélkül is megértjük egymást, a futball nyelvét használjuk, és remélem, hogy Barcelonában is remek lesz a kapcsolatunk. Ismerem Frenkie de Jongot is, csatárként jó, ha ennyi nagyszerű képességgel rendelkező játékos van mögötted, ez sokszor a segítségemre lehet.”

Luuk de Jong tisztában van azzal, hogy csak egy szezonra érkezett, “de remélem, hogy hozzá tudok majd járulni a csapat játékához olyannyira, hogy utána értékelni tudjuk a maradás lehetőségét. Olyan keményen fogok dolgozni, amennyire csak tudok, és majd meglátjuk, mi történik a jövőben.”

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!