Igazolások híján: hosszabbítások Pedrivel, Ansuval, és még Gavival is

Kizárni nem lehet, hogy a Barcelona képes lesz valamilyen igazolást bemutatni a téli átigazolási időszakban, bár nagy csodára még nem lehet számítani, de addig is fontos a Barcelona számára, hogy azokat a játékosokat, akik a jövőjét jelenthetik, biztosítsa be a maga számára.

Ez egyébként is fontos lenne, hiszen a legnagyobb értékeket meg kell tartani hosszú távon, de még rátesz egy lapáttal a szituációra az is, hogy a Barcelonának a Valencia elleni bajnoki előtt, tehát a most következő hétvégén lesz az éves rend szerinti közgyűlése. Ezen a közgyűlésen kell Joan Laportának megnyernie a sociók támogatását olyan ügyekre, mint a  Goldman Sachs hitel jóváhagyása az Espai Barça projekt megvalósítására, a klub alapszabályának reformálása, vagy a költségvetési terv jóváhagyása.

Ugyanakkor a Barcelonát a tavaszi Király Kupa győzelem óta csak kudarcok érték – közte Messi távozásával -, és ezek nem álltak meg egészen a jelenlegi válogatott szünetig. Ilyen szempontból Laporta nem számíthat könnyű közgyűlésre, még akkor sem ha a klub helyzetéért nem várható, hogy őt tennék felelőssé a pártoló tagok.

És mivel pénz még nincs igazolásokra, az jelenthet nagy pluszt érzelmileg a szurkolóknak, ha legalább a Barcelona jelenlegi legnagyobb értékeit sikerült megtartani.

Pedri az egyik ilyen, aki nyilvánvalóan a klub egyik nagy reménységévé vált az elmúlt egy évben, és esetében olyannyira közel van a hosszabbításról a megállapodás, hogy nem lehet kizárni azt sem, hogy még a most kezdődő héten bejelentés lehet a tárgyalások vége.

Ezt követheti a sorban a klub másik nagy fiatal ígérete, Ansu Fati, akinél szintén jól haladtak a tárgyalások eddig, és várható, hogy az ügynöke, Jorge Mendes a hét folyamán folytatja az egyeztetéseket a Barcelonával. Megegyezésre még ezen a héten nincs talán esély, de a közeljövőben igen.

És a Barcelona után most már a válogatottban is feltűnő Gavi lenne a harmadik, aki 17 évesen várhatóan meg fogja kapni az első nagy szerződését a Barcelonánál, mert olyan sebességgel robbant be az elitbe, hogy a klubnak kötelessége reagálnia. És fog is, várható, hogy hamarosan tárgyalások kezdődnek Iván de la Peñával, a középpályás ügynökével, aki a kilencvenes években maga is Barcelona játékos volt.

A hosszabbításokon túl persze a leginkább jó eredményekre lenne szüksége Laportának is és mindenki másnak is Barcelonában. Ha a most következő három meccsen sem sikerül ezeket felmutatni, akkor már valószínűleg nem marad mentőöve Ronald Koemannak sem.

Akcióban csak kedd estig!