Ansu Fati hosszabbítása még nincsen lezárva, de az álláspontok közelednek egymáshoz

A Barça a múlt héten hivatalossá tette Pedri szerzdéshosszabbítását és a következő napokban remélik, hogy a másik sztárjátékosuk, Ansu Fati 2022 nyarán lejáró kontraktusának meghosszabbítását is bejelenthetik majd. Eddig minden jól halad a tárgyalásokon, bár még semmi sem végleges. Mindenesetre az álláspontok egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Jorge Mendes, a játékos képviselője és Mateu Alemany, a Barcelona sportigazgatója az elmúlt órákban többször is felvették a kapcsolatot egymással, ami lehetővé tette, hogy felgyorsítsák a tárgyalások folyamatát. A megállapodás, amelyben természetesen már valamennyivel jobb anyagi feltételek szerepelnének a szezon hátralévő részére és további öt évre szólna, valamint Pedri új szerződéséhez hasonlóan, szintén tartalmazna egy egymilliárd eurós kivásárlási záradékot. A katalánok így szeretnék bebiztosítani a klub legnagyobb reménységének maradását.

A múlt héten már volt egy találkozó Barcelonában, amelyen közelebb kerültek egymáshoz az álláspontok, de a távolság még mindig jelentős a felek között. Az elmúlt néhány órában azonban felgyorsultak az események, és közeledtek a szempontok. A következő néhány óra kulcsfontosságú lehet.

A mindössze 18 esztendős szélső felépült a térdsérüléséből, és már három mérkőzésen pályára is lépett, két gólt szerzett. Ugyanolyan remek formában tért vissza, mint amilyenben a sérülése előtt volt, és így ismét sok csapat figyelemmel kíséri a helyzetét, különösen úgy, hogy nyáron lejár a szerződése. Fati azon kevés játékosok egyike, aki az ‘érinthetetlenek’ közé tartozik Barcelonában.

Sportszakmai projekt a jövőre nézve

Fati egyre biztosabb hosszabbítása egyben utalhat a klub és Joan Laporta azon céljára is, hogy megpróbálnak minél több olyan fiatal tehetséget Barcelonában tartani, akik szerintük a jövőben nagy segítségére lehetnek majd a csapatnak. Pedri és Ansu hosszabbítása után a gránátvörös-kékek remélik, hogy hamarosan lezárhatják a Gavi és Araújo szerződésének meghosszabbításával kapcsolatos kérdéseket is.

***