A Barcelona is megerősítette: Xavi visszatér!

Tegnap még csak Xavi előző klubja, a katari Al-Sadd jelentette be, hogy visszatér a Barcelonához egykori játékosa, a gránátvörös-kékek új vezetőedzőjeként, szombat reggelre pedig katalán oldalról is megérkezett a hivatalos megerősítés. Xavi 2024-ig ír alá és a bemutatására hétfőn kerül sor és ekkor tartja első sajtótájékoztatóját is. 

Xavi első szavai: „A legmagasabb elvárásokkal érkezem Barcelonába”

A Barcelona hivatalos közleményt adott ki szombaton, melyben megerősítette az elmúlt napok híreit: a távozó Ronald Koeman után a klub egykori játékosa, Xavi Hernández lesz az új vezetőedző. Xavi szerződése 2024-ig szól, tehát az idei szezonon túl még két idényre kötelezte el magát. A bemutatására a klub közleménye alapján hétfőn, november 8-án kerül sor a Camp Nouban.

Xavit a reptéren már el is kapta a Mundo Deportivo újságírója, így néhány gondolatot már megosztott a nyilvánossággal visszatérése kapcsán, első sajtótájékoztatóját pedig a hétfői bemutatása után fogja tartani, mint már a csapat új vezetője. Ez egyébként azt is jelenti, hogy Sergi a Celta elleni mérkőzésen ül utoljára a Barça kispadján.

Xavi az Al-Saddnál 2 és fél évet töltött, az volt az első csapata, így első komoly megbízatása lesz edzői karrierjében a Barcelona irányítása.

***