Alves már visszatért… felkészül Thiago?

Ha nagy retro hullám talán nem is lesz Barcelonában, kizárni nem lehet azt, hogy Xavi Hernández hatására visszatérhet még Barcelonába olyan játékos, aki korábban már volt a keret tagja. Thiago Alcántara ilyen lehet.

Még csak az első híresztelések után vagyunk, tehát lehet a dologból bármi, és a nagy semmi is, magyarán még talán túl korai azt minősíteni, hogy mennyire áll közel a valósághoz Thiago visszahívásának terve. Azt el lehet mondani, hogy maga az elképzelés egyáltalán nem tűnik elrugaszkodottnak, hiszen Thiago pontosan tudja, hogy mit szeretne Xavi játszani, ugyanazt a posztot játssza, mint egykor Xavi, nem megszerezhetetlen játékos, ráadásul azonnal több médium egymástól függetlenül állította, hogy ő lehet Xavi következő célpontja.

Szombaton portugál és angol források is arról számoltak be, hogy a Barcelona már akár a téli átigazolási időszakban megpróbálná kölcsönben visszahozni, amiből később egy klasszikus átigazolás is lehet. A dolog persze korántsem olyan egyszerű, mint Alves esetében volt, hiszen utóbbinak nem volt éppen csapata, és ő maga sem a pénz miatt tér vissza.

Thiago viszont tavaly nyáron igazolt a Bayernből Liverpoolba 25 millió euróért, akkor ő maga valószínűleg örömmel visszatért volna Barcelonába, de a klubvezetés számára nem volt érdekes – és valószínűleg pénz sem volt már rá. De ennél fontosabb, hogy Thiago messze nem számít kezdőjátékosnak Liverpoolban, és idén a sérülései miatt ez még inkább így van. A Barcelona szűk anyagi mozgásterébe beleférhet.

Ha el lehet hinni a kiszivárgó híreket, akkor éppen Xavi szeretné Thiagót, és nem a klubvezetés ötlete az egész. Ha ez így van, az valóban döntő lehet, és a Barcelona meg fogja próbálni elsőként várhatóan kölcsönben visszahozni. Bár a Barcelonának létszámban van elég középpályása, Thiago úgy ismeri azt a pozíciós játékot, amit Xavi szeret, mint kevesen, a maga 30 évével rutinos is, kreatív is, olyan erényeket ötvöz magában, amit most nem tud más a csapat keretéből.

A következő hetekben lehet majd látni, hogy komolyra fordul-e az ügy.