Azpilicueta egészen közel a Barçához – nyáron érkezne ingyen

Ferran Torres már most januárban bemutatkozhat a Barcelonában, mint új játékos, César Azpilicueta hasonlóképpen esélyes erre, de csak jövő nyártól. A Chelsea-nél legendássá váló védő szerződése lejár júniusban Londonban, és a Barça már megállapodhatott vele a közös folytatásról.

A hírt Gerard Romero, átigazolási ügyekre szakosodott újságíró kürtölte világgá szerdán azzal a megjegyzéssel, hogy lehetnek olyan személyes jellegű okok, amik miatt esetleg meghiúsulhat a transzfer, de most nem ez a valószínű forgatókönyv.

“Azpilicueta nagyon közel áll a Barçához. A klub mindenben megállapodott a védővel az új szerződéséről, hogy júniustól Barcelonában folytassa. Csak néhány személyes ügy állíthatja meg esetleg az átigazolást” – jelentette be Romero.

A hír valószínűsége, megbízhatósága magas, de az említett személyes okok még változtathatnak a helyzeten.  César Azpilicueta 32 éves, a védelem bármely posztján bevethető, rendkívül sokoldalú és csupa szív játékos, akivel Luis Enrique is folyamatosan számol a spanyol válogatottnál is. A Chelsea-nél csapatkapitány, szinte legenda, hiszen 2012 óta Londonban van, ám most úgy tűnik, hogy nem újítja meg a lejáró szerződését és visszatérne Spanyolországba.

Azpilicueta a Barcelonánál rutint tudna adni a védelemnek, hiszen nagyon sok tapasztalata van, a szellemisége, profizmusa is olyan, amit példaként lehetne állítani a sok fiatal futballista elé. Ugyanakkor remek állapotban van a 32 éves kora ellenére is, nem a visszavonulásra készül.

A játékos pályafutása során nem fordult meg túl sok klubban, hiszen Spanyolországban csak az Osasunában játszott, innen az Olympique Marseille-hez igazolt, majd már a Chelsea-be 2012-ben. A következő hetekben talán eldől, hogy véglegessé válik-e a nyári átigazolása szabadon igazolható futballistaként.