A Lewandowski-póker folytatódik

A német Sport Bild április 28-i cikkében számolt be arról, hogy Lewandowski ügynöke, Pini Zahavi (78) Münchenbe érkezett, hogy „Lewy” lehetséges jövőjéről tárgyaljon a Bayern München vezetőivel. Zsebében ott lapul a Barcelona ajánlata is, amit aduként felhasználhat.

A BILD információi szerint a Bayern még ma találkozni akar Pini Zahavival, a Bayern sztárjának, Robert Lewandowskinak (33) az ügynökével. Az ügynök már megérkezett Münchenbe.

Közelednek az álláspontok? Lewandowskiékat hónapok óta zavarja – és egyben csalódást is okozott számukra – Oliver Kahn Bayern-főnök és Hasan Salihamidžić sportigazgató libikóka taktikája, nem mindig egyenes viselkedése. „Lewy”, akinek a szerződése 2023 nyarán jár le, már korán szerette volna újabb szerződéshosszabbítással bebiztosítani jövőjét. A játékos 2021 októberében tett első ajánlatára a klub azonban nem válaszolt.

Az egyik lehetséges ok, hogy a Bayern sokáig titkos tárgyalásokat folytatott a BVB sztárjával, Erling Haalanddal (21), akinek 75 millió eurós kivásárlási ára megfizethető lenne. Egyre inkább úgy érezhette Lewandowski, hogy csak második alternatívának tekintik Münchenben. A válasz nélküli hónapok nyomot hagytak a lengyel csatárban. A BILD szerint Lewandowski most már nem zárja ki, hogy nyáron távozik a klubtól.

FC Barcelona az úticél?

Gerard Romero spanyol újságíró arról számolt be, hogy a Mateu Alemany az FC Barcelona futballigazgatója és Zahavi között már lezajlottak tárgyalások.

A két fél állítólag egy barcelonai étteremben találkozott, a Barça képviselői korábban kijelentették, hogy feltétlenül szeretnék szerződtetni a világklasszis lengyel csatárt. Készek 30-35 millió eurós átigazolási díjat fizetni, és kétéves szerződést kínálnának Lewandowskinak, plusz egy további szezonra szóló opciót – írja Romero. Az újságírón túl a katalán Sport is nagyon hasonló értesüléseket szerzett, ami arra utal, hogy valóban sor kerülhetett a megbeszélésre.

Lewandowski ügynöke valóban Barcelonában volt? Romero éjfél után tweetelte, hogy a találkozó valószínűleg szerda este létrejött, és a SPORT is ezt az időszakot írta a beszámolóiban. A BILD szerint viszont az időpont bizonyosan nem jó, hiszen Zahavi már szerda este Münchenbe érkezett. Kérdés, kinek van igaza, és persze az is előfordulhat, hogy Zahavi már kedd este megállt Barcelonában, hogy a müncheni tárgyalások előtt nyomást helyezzen a Bayern-főnökökre.

Lewandowski ügynöke a csütörtöki napon már a Bayern vezetőségével tárgyalt, miután a német vezetés meg akarja hosszabbítani Lewandowski szerződését. A kérdés csak az: Lewandowski akar-e még a Bayernben játszani?

Heiko Niedderer Bayern-riporter a BILD napilap „Stammplatz” című podcastjának aktuális epizódjában: „A lengyel fizetési igényei biztosan nem lettek kisebbek. Ki tudja, lehet, hogy Pini Zahavi azonnal az asztalra teszi az FC Barcelona ajánlatát, vagy a Bayern egyéves hosszabbítási ajánlatot tesz, és akkor Lewy ügynöke egyszerűen elhagyja a szobát„.

Lewandowski tanácsadója, a 78 éves Pini Zahavi nyugodtan állt a Bayernnel folytatandó tárgyalások elé. Uli Hoeneß 2020-as „piranha” kijelentése óta híressé vált Münchenben (Zahavit illette ezzel a hasonlattal, aki felzabálja a Bayern pénzét – a szerk.), de ezt a sértést az ügynöke nyugalommal fogadta. Zahavinak minden topklubbal kiváló a kapcsolata, egyedül a Bayern vezetőségével vannak problémái.

Az ügyben valószínűleg a Barcelona szándéka komoly, és valóban örömmel látná Lewandowskit a klubnál. Ám a játékos és menedzsere oldaláról ez egyelőre nem jelenthető ki, nem világos ugyanis, hogy csak felhasználják a Barcelonát arra, hogy jobb feltételekkel maradhasson a támadó Münchenben, vagy valóban távozni szeretne. A Bayern pedig most már alighanem meg kívánja tartani a 33 éves támadót, a kérdés csak az, anyagilag és a szerződés hosszában meddig hajlandóak elmenni.