Gavi: egészen közel a hosszabbítása 2028-ig

Még nincs hivatalos megállapodás

Gavi szerződéshosszabbításának körülményeiről már korábban is beszámoltunk, ezek pedig most olyan tekintetben változtak, hogy szerdán is sor került egy találkozóra, amely közelebb hozta a felek álláspontját egymáshoz. Ez pedig már nem az első sikeresnek mondható megbeszélés volt.

Iván de la Peña, Gavi ügynöke szerdán találkozott a Barça vezetőségével a fiatal játékos szerződésének meghosszabbítása érdekében, amely 2023 júniusában fog lejárni. Hivatalos megállapodás ugyan még nincs, de nagyon közeli már. Ráadásul már a múlt héten is szerveztek egy találkozót, amely szintén a tárgyalások előrehaladását szolgálta.

Ha minden jól megy, akkor Gavi 2028 júniusáig fog aláírni, és egymilliárd euró lesz a kivásárlási ára Araújóhoz, Pedrihez és Ansu Fatihoz hasonlóan. Ezeken a pontokon dolgoznak a felek jelenleg is.

Annak ellenére, hogy a fiatal középpályás több ajánlatot is kapott más csapatoktól Xavi egyértelműen leszögezte, hogy nem mehet sehova, mivel 17 évesen szinte alapemberré vált a csapatban – és a válogatottban is. Gavi a 2021/22-e szezon során 47 alkalommal lépett pályára a Barcelona színeiben, ezek közül 36 találkozón volt kezdő. Kétségtelen, hogy az évad egyik legnagyobb felfedezettjévé vált, és hogy emiatt sok együttes felfigyelt rá.

Xavi: “Gavi hosszabbításába ha kell, saját zsebből is adunk”

A Barcelona a következő napokban szeretné bejelenteni, hogy a tini tehetség a csapatnál folytathatja még hat évig a pályafutását, és ez a bejelentés a klub reményei szerint még június vége előtt megtörténne. A várakozás az, hogy a jövő hét folyamán újabb találkozóra kerül majd sor, amely mindkét fél reményei szerint döntő lesz.