Lenglet-t kölcsönveheti a Tottenham

Közel négy év után válthat csapatot

A nyári átigazolási időszak Barcelonára vonatkozó egyik nagy kérdése az, hogy mi lesz azokkal a játékosokkal, akik perememberekké váltak Xavi irányítása alatt. Ez azért is fontos, mert egyrészt pénzhez is jutna a klub az eladás következtében befolyó összegből, másrészt pedig némi bértömeg is felszabadulna. A napokban leginkább Clément Lenglet körül erősödtek fel távozással kapcsolatos, spanyol lapoktól származó egybehangzó hírek, melyek szerint a francia hátvéd a Premier League-ben szereplő Tottenham-hez szerződhet.

A megállapodás már közel, azonban valószínűleg csak kölcsönveszi a Spurs a 27 éves játékost a katalánoktól, mivel az angolok szerint nagyon magas a kivásárlási ár (300 millió euró), és a piaci árat (12 millió euró) sem akarják kifizetni. Ennek következtében a Barcelona vezetősége kénytelen volt engedni a londoniaknak, hogy egy évre elengedjék Lenglet-t. A folyamatot meggyorsíthatja, hogy Lenglet is igent mondott az üzletre a több játéklehetőség és a Bajnokok Ligája-részvétel reményében, valamint hogy miután az olasz csapatok – az AS Roma és a Juventus – kiléptek az érdekeltek ,,táborából”, és már csak a londoniak maradtak.

Ami még tisztázatlan ügy az az, hogy ki és milyen arányban fogja állni a francia védő fizetését. A Barcelona számára nyilvánvalóan az volna a legjobb opció, ha a Tottenham vállalná át ezt a költséget, hiszen így szabadulhatna fel bértömeg a Barça kasszájában. Az angolok viszont azt szeretnék, ha a juttatás legalább egy része, de ha lehet akkor a többsége még az átigazolás után is a katalánokat terhelné. A Barcelona még hétfő előtt szeretné lezárni az üzletet, mielőtt Lenglet edzésre jelentkezne a Ciudad Deportivában.

A gránátvörös-kékeknek egyébként hat középső védő áll rendelkezésükre jelenleg Piqué, Araujó, Eric García, Lenglet, Umtiti és Mingueza személyében, akikhez csatlakozhat Andreas Christensen is, amennyiben az érkezését bejelenti a klub, és tudják regisztrálni a következő szezonra. Továbbá, a Sevilla fiatal hátvédje, Koundé leigazolása is terítéken lehet még a nyár folyamán, ami azt jelenti, hogy bizonyára lesznek még távozók (Umtiti és Mingueza a legvalószínűbbek). A klub sürgeti ezeket a folyamatokat, hogy még az új szezonra való felkészülés megkezdése előtt lezáruljanak.