Kessié: „A Barcelonának nem lehet nemet mondani”

Szerdán délelőtt került sor Franck Kessié hivatalos bemutatására a Barcelona edzőközpontjában. A középpályás elmondta, hogy nagyon várja már, hogy az új csapattársaival és a klub edzői stábjával elkezdjen dolgozni, kiemelte, hogy Xavi Hernández nagyon fontos szerepet játszott az érkezésében, továbbá arról is szót ejtett, hogy szeretne olyan sikeres lenni a klubnál, mint Yaya Touré volt, akit a példaképének tekint.

A 25 esztendős elefántcsontparti középpályás a lelkesedésének adott hangot, hogy Xavi csapatában kezdjen el játszani: „Dolgozni fogok azért, hogy a legjobbamat nyújtsam.”

„Fontos helyre kerültem, és alig várom, hogy megmutassam, mit tudok hozzátenni a csapat játékához” – ezek voltak az első szavai a Barcelona játékosaként Joan Laporta elnök jelenlétében. Sokoldalúsága az egyik olyan erénye, ami lehetővé tette számára ezt az átigazolást. „Hogy pontosan milyen poszton fogok szerepelni, az nekem nem számít, én a középpályán bárhol jól érzem magam, de úgyis az edző dönt majd erről.”

Maga a játékos is elismerte, hogy Xavi meghatározó szerepet töltött be a klubhoz való érkezése kapcsán. „Ha egy olyan edző hív, mint ő, az azt jelenti, hogy jól végzed a munkádat. Hangsúlyozta nekem, hogy mennyire fontos része leszek a projektjének. A Barcelonának nem lehet nemet mondani.”

Kessié egy olyan játékos, aki nemcsak technikai kvalitásokkal rendelkezik, hanem mind támadásban, mind védekezésben a csapat segítségére tud lenni a remek fizikumának is köszönhetően. „Hasonlít Yaya Touré-ra” – mondta Laporta. Az elefántcsontparti középpályás saját maga is elmondta, hogy a Barça korábbi játékosa az egyik példaképe: „Lehetőségem volt vele játszani, ő a példaképem, de még mindig sokat kell dolgoznom ahhoz, hogy az az ő pályafutásához mérhető legyen.”

Végül az új játékost arról is kérdezték, miért hívták Milánóban „elnöknek”. „Azért neveztek így, mert egy nap az elnök helyére parkoltam a kocsimmal. Amikor azt mondták, hogy álljak át, nemet mondtam, és azt feleltem, hogy mától én vagyok a klub új elnöke (nevet).”

***