Christensen: „Alig várom, hogy segíthessek a csapatnak, amelyben rengeteg lehetőség rejlik”

Csütörtökön került sor a Barcelona második nyári szerzeményének, Andreas Christensennek a hivatalos bemutatására a klub edzőközpontjában, amelynek keretein belül átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírta a 2026 nyaráig szóló szerződését Joan Laporta elnök jelenlétében. Christensen elmondta, nagyon várja már, hogy a csapat rendelkezésére állhasson, szerinte nem áll tőle messze a Barça játékstílusa és nem riad vissza attól sem, hogy nagy a versenyhelyzet a posztján, az elmondása szerint ez jó, mert mindez fejlődésre késztet egy játékost.

A dán védő a bemutatkozásakor derűs és alázatos beszédet mondott. „Azért vagyok itt, hogy minden nap hozzájáruljak a csapathoz, és hogy mindenkitől tanuljak. Hiszem, hogy ebbe a csapatban benne van a potenciál, hogy mindent megnyerjen, ez nem változott a klub történetében” – mondta. Ennek ellenére nem titkolta, hogy „minden játékos minden meccsen játszani akar, minden héten pályára akar lépni. Nagy versenyhelyzet van, és ez egészséges, mert ez egy játékost még inkább a fejlődésre készteti. Nem akarok nevekbe bocsátkozni, de a Barça összes védője csodálatos” – nyilatkozta. Ezután külön kiemelte Gerard Piquét. „Ő egy legenda, és úgy gondolom, hogy tanulhatok tőle is és mindenkitől” – hangsúlyozta.

Christensen megerősítette, hogy többször is beszélt Xavi Hernándezzel. „Nem kért tőlem semmi különöset. Azért vagyok itt, mert játékosként és emberként is az vagyok, aki. Azt hiszem, alapvetően  jól illeszkedem a Barcelona játékához. Ezért azt gondolom, hogy nem kell sokat változtatnom majd a játékomon” – tette hozzá: „A Xavival folytatott beszélgetések magánjellegűek, de annyit azért elmondhatok, hogy tetszett neki a stílusom és a személyiségem. Nem vagyok túlságosan társaságkedvelő. Csendes és visszafogott vagyok, ez is hozzájárulhatott talán ahhoz, hogy ma itt lehetek.”

A dán középhátvéd hónapok óta várt arra, hogy Barcelonába igazolhasson. Már tél óta téma volt az érkezése, de csupán most írt alá. Az utolsó hónapjai a Chelsea-nél nem voltak könnyűek. „Ez már a múlté. Az igaz, hogy voltak nehéz dolgok azokban a hetekben. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Chelsea-ben játszhattam, címeket nyerhettem, nagyon boldog voltam ott.” Voltak találgatások a mentális egészségügyi problémáiról, de Christensen világossá tette, hogy mindez már a múlté. „Egészséges vagyok, alig várom már, hogy játszhassak, és ez minden, amit mondhatok. Nagyon büszke vagyok az elmúlt négy évemre a Chelsea-nél. Ismétlem, nagyon jól érzem magam” – mondta.

Végül jövőre vonatkozó reményt küldött. „Nehéz ez számomra, mert nem voltam itt, de alig várom, hogy élvezhessem az idei évet. Van egy csapatunk tele hihetetlen játékosokkal, és nem sok jobb csapat van a Barcelonánál. Alig várom, hogy segíthessek a csapatnak, amelyben tudom, hogy rengeteg lehetőség rejlik.”

Másrészt elárulta, hogy beszélt Azpilicuetával és Marcos Alonsóval, mielőtt Barcelonába igazolt és reméli, hogy itt is csapattársak lehetnek majd, ugyanis mindkét játékos esetleges érkezése téma volt az elmúlt hetekben. „Mondtam nekik, hogy a Barcelonához fogok igazolni. Ők nagyszerű barátok, és remélem, hogy esetleg itt is együtt játszhatok majd velük. Még mindig nem találkoztam az itteni csapattársakkal, akikben rengeteg tehetség és potenciál van, de várom már, hogy a következő szezonban együtt játszhassak velük.”

***