Hivatalos: Lenglet a Tottenhamben folytatja

Megvan az első távozója a Barcelonának a nyáron, amit a klub hivatalosan is megerősített: Clement Lenglet a Tottenhamnél fog játszani kölcsönben az előttünk álló szezonban. Az angoloknak nem lesz vásárlási opciójuk a francia védőre.

A Barcelona formálódó keretében még mindig akadnak olyan játékosok, akikkel Xavi nem számol a továbbiakban. Eladásuk, a jó teljesítmény hiánya, magas fizetésük, vagy sérülékenységük miatt nagy gondot jelent a csapat számára. Ezen tényezők közül, Clément Lenglet esetében egyértelműen a jó teljesítmény hiánya, ami a problémát jelentette, Xavi a szezon második felében csak epizodistaként tekintett a francia védőre, Christensen érkezésével pedig létszámon felülivé vált, ezért a gránátvörös-kékek kölcsönadták a Tottenham Hotspur FC-nek.

Lenglet 2018-ban csatlakozott a Barcelona csapatához, ahova a Sevillától érkezett. A 21/22-es szezonban játékpercei a harmadára csökkentek az előző szezonokéhoz képest, 21 tétmeccsen 814 percet játszott, Xavi egyértelműen csereként számított rá. A katalánoknál 160 tétmeccsen 7 gólt, 3 gólpasszt, 34 sárga lapot és 5 piros lapot jegyzett. A 20/21-es szezonban 4 büntetőt ítéltek meg a Barça ellenfeleinek, a francia szabálytalanságai miatt. A 4 szezon alatt mutatott játéka alapján elmondható, hogy a labdakihozatal és a passzjáték tekintetében volt elfogadható a teljesítménye, a védőmunkáját tekintve mindig veszélyt jelentett saját csapata számára.

A védő egy évre érkezik kölcsönben az angolokhoz, kivásárlási opció nélkül. Remélhetőleg jól teljesít majd és a Tottenham megfontolja a leigazolását. A 27 éves franciának 2026-ig szóló szerződése van a Barcelonával, jelenlegi piaci érétke 12 millió euró.