Lewandowski: „Úgy érzem, mintha már hónapok óta itt lennék”

A Barça vasárnap hajnalban Raphinha hatalmas góljával győzte le a Real Madridot az amerikai túra második mérkőzésén. A találkozó után az a Lewandowski is nyilatkozott, aki bemutatkozott és közel járt ahhoz, hogy megszerezze első találatát Barcelonában. A lengyel nagyon boldog hogy itt lehet és szerinte az alkalmazkodással sem lesznek problémái. 

Az El Clásicón aratott győzelemről és a bemutatkozásáról

„Bár ez egy barátságos meccs volt, a Clásico az mindig Clásico, és ez mindig más és különlegesebb mérkőzés, mint a többi. Nagyon elégedettek vagyunk a mutatott játékkal és intenzitással. Mindig a győzelemre gondolunk. Két hét van még hátra az első tétmérkőzésig, addig keményen fogunk dolgozni, de úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyszerű szezon lehet.”

Boldog, hogy itt lehet

„Várjuk már a következő meccset, a következő edzést, mert érezzük, hogy valami jó jöhet. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Nem úgy érzem, mintha csak néhány napja lennék a csapatnál, olyan, mintha már hónapok óta itt lennék. Úgy érzem, hogy a csapattársaim és az edzői stáb is nagyon támogat.”

Szerinte nem esik majd nehezére a beilleszkedés

„Lépésről-lépésre haladok, nagyon jól érzem magam a csapatban, mert látom, hogy a csapattársaim örülnek, hogy itt vagyok. Úgy gondolom, hogy nem lesz nehéz feladat beilleszkedni számomra, mert a Barcelona egy olyan csapat, amely mindig arra összpontosít, hogy támadjon és gólokat szerezzen, ezzel pedig tudok azonosulni.”

***