Jules Koundé bemutatkozik

Július 28-án a Barcelona bejelentette Jules Koundé leigazolását. A 23 esztendős játékost bemutatjuk egy videóval, illetve elemezzük a játékát és a statisztikai mutatóit.

Koundét 2019 nyarán vásárolta meg a Sevilla a Bourdeaux együttesétől. A Sevillában alapembernek számított, 133 mérkőzésen lépett pályára és remek teljesítményt nyújtott. A legutóbbi idényben minden sorozatot figyelembe véve 3746 percet töltött a pályán 44 találkozón.

Koundé egy jobb lábas belső védő, de akár jobb oldali hátvédet is képes játszani. Minden egyes olyan képességgel rendelkezik, amelynek egy modern középhátvédnek kell: olvassa a játékot, remekül helyezkedik, nagyon gyors, erős, nagyszerű a levegőben, kiválóan szerel, és labdával is kifogástalan. A legutóbbi La Liga idényben 90 percenkénti átlagban 8.07 szerelést+felszabadítást+blokkolást hajtott végre és 3.15 fejpárbajt nyert meg. Mint az a videóban is jól látható, védő létére kifejezetten technikás, akkor sem vágja ki a labdát, ha nagy nyomás alá helyezik, hanem kicselezi az ellenfelét, megindul a labdával és felcipeli azt, akár egészen a támadóharmadba, illetve képes pontos hosszú indításokat adni, szóval sokat fog tudni hozzátenni a labdás játékhoz is. A bajnokságban meccsenkénti átlagban 9.74 sikeres hosszú – azaz legalább 30 méteres –  passzt  adott (74%), 1.1 cselt mutatott be, 3.65 pontos progresszív labdát osztott ki, illetve 4.51 progresszív labdacipelést végzett.

Jól ismeri a La Ligát és Spanyolországot, illetve a Sevilla is sokat birtokolta a labdát, ezek a tényezők segítik azt, hogy minél gyorsabban és könnyebben be tudjon illeszkedni. Már bizonyította, hogy egy remek játékos, illik Xavi elképzeléseibe, szóval egyértelműen erősítést jelent. Most lehetett rá lecsapni, ide akart jönni és egy ilyen lehetőséget kár lett volna kihagyni. Araújoval minden bizonnyal remek védőpárost fognak alkotni, mert remekül egészítik ki egymást: az uruguayi nem annyira jó labdával, míg a francia igen, illetve Araújo egy agresszív, proaktív védő, míg Koundé nem.