Mi a helyzet jobbhátvéd poszton?

Az eddigi igazolásokat a Barça-szurkolók többsége elégedetten nyugtázta, és nem csak a katalán híveket, de a futballszakértőket is meglepte a Barcelona inváziója a labdarúgópiacon. Az első apró pofon a gránátvöröskékeknél, hogy Azpilicueta hosszabbított a Chelsea-vel. Mi lesz jobbhátvéd poszton, ki marad, ki jöhet még?

A Barçánál azon töprengenek, hogy milyen változások legyenek, lehetnek még a jobbhátvéd posztján, miután elveszítette a lehetőséget, hogy leszerződtesse César Azpilicuetát, a labdarúgót, akit Xavi Hernández prioritásnak tartott. Az eredeti ötlet szerint a Chelsea kapitánya kisebb átigazolási pénzért csatlakozott volna a gránátvöröskékekhez, és ebben az esetben Sergiño Dest nélkülözhetővé vált volna. Az amerikai nem győzte meg teljesen az edzőt, és a Barça piacra dobta. Az ötlet az, hogy egy jó átigazolási ajánlattal elengedik, és egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező, de alacsony árú jobbhátvédet hoznának a csapathoz. A dortmundi Meunier egyike azon lehetőségek közül, amely felmerült katalán oldalon, de más alternatíva is elképzelhető. Ami viszont biztos, most csak akkor jöhet valaki, ha Dest távozik.

Azpilicueta az első kudarc a leigazolási projektben, de maradása a Chelsea-nél érthető, hiszen a spanyol nem tudott tovább várni a Chelsea és a Barça közötti megállapodásra. A nem éppen fiatal jobbhátvédnek már csak egy éve van hátra a szerződéséből a kékeknél, ezért úgy döntött, meghosszabbítja kapcsolatát a Chelsea-vel plusz egy évvel 2024 nyaráig, hogy biztosítsa jövőjét. Xavi továbbra is úgy gondolja, hogy szüksége van egy olyan játékosra, aki jobban védekezik a jobbszélen, de az erőforrások korlátozottak.

Ami Destet illeti, Xavi végig figyelte őt az előszezonban, és vannak kétségei az edzőnek, éppen ezért 20 millió euró körüli árat határoztak meg eladási árként, ha azonban ez kútba esik, az sem tűnik tragédiának, hiszen ezen a poszton játszik Sergi Roberto is, és két középhátvéd – Araújo és Koundé – is már bizonyított, hogy a jobbszélen is hatékonyak. Xavi még keresi a lehetőséget a piacon, de vélhetően a sportvezetés az eddig elköltött eurók után már lassítana. Minden bizonnyal Dest marad, lesznek percei a jobbszélen, de persze a piacon bármi megtörténhet, még szűk hónap van hátra.