Julián Araújo bemutatkozott, 2026 nyaráig írt alá

A Barcelona pénteken hivatalossá tette a LA Galaxyval kötött megállapodást Julián Araújo átigazolásáról, aki a Barça Atlètichez igazol. A 21 esztendős jobbhátvéd 2026 nyaráig írt alá, játszani azonban csak a következő szezontól tud majd, miután a klub a FIFA rendszerhibája miatt csupán 18 másodperccel a téli átigazolási időszak lezárulta után tudta elküldeni a szükséges dokumentumokat. Araújo a következő napokban csatlakozik a Barcelona második csapatának edzéseihez.

Julián Araújo már alá is írta új szerződését Rafa Yuste alelnök, Mateu Alemany sportigazgató és Jordi Cruyff sportszakmai tanácsadó jelenlétében. A 2001. augusztus 13-án a kaliforniai Lompocban született Julián Araújo kettős – amerikai és mexikói – állampolgársággal rendelkezik, mivel mexikói szülők fia. Annak ellenére, hogy játszott az amerikai ifjúsági válogatottakban (U-18, U-19, U-20 és U-23), Araújo jelenleg a mexikói felnőtt válogatottban játszik. Mielőtt csatlakozott volna az LA Galaxyhoz, tinédzseréveit az arizonai Barça Akadémián, valamint a Central Coast Condors és a Santa Barbara Soccer Club csapatában töltötte.

2018-ban szerződött az LA Galaxyhoz, és az utánpótlás csapatoknál töltött időszaka után felkerült az első csapathoz, ahol 98 alkalommal lépett pályára, 14 asszisztot adott és 1 gólt szerzett.

Az aláírási ceremónia végén és a klub médiájának adott nyilatkozataiban Araújo megismételte, hogy az átigazolása „egy álom megvalósulása”. Nem gondolta volna, hogy négy évvel ezelőtt, amikor „a Barça Akadémián próbajátékon volt”, most a Ciutat Esportivában lesz és „a világ legjobb klubjához szerződik.”Nagyon büszke vagyok arra, hogy én vagyok az első olyan játékos, aki a Barça arizóniai Akadémiájáról a csapathoz szerződik. Szeretnék példát mutatni” – magyarázta.

Julián Araújo támadó szellemű védőként határozta meg magát. „Támadásban is szeretném segíteni a csapatot és gólpasszokat kiosztani a csapattársaimnak” – tette hozzá, majd megköszönte családjának, képviselőinek és a klub vezetőinek a bizalmat: „Most alkalmazkodnom kell, és mindent beleadok ezért a klubért.”

***