Vitor Roque: „Tudom, hogy a Barça érdeklődik irántam, én pedig mindent beleadok”

Az egyik legnagyobb brazil tehetséget már többször is szóba hozták a Barcelonával

A mindössze 18 esztendős brazil Vitor Roque egyike azon fiatal csatároknak, akik felkeltették a Barcelona figyelmét, és nem kizárt, hogy a következő szezonban a klub játékosa lesz majd. A Barça már felvette a kapcsolatot az Athletico Paranaense-vel, hogy megtudja, mekkora lehet a csatár átigazolási ára, amelyet 35 millió euró körülire becsülnek, és keresik a megfelelő formulát az átigazolás lebonyolítására, szem előtt tartva a pénzügyi fair play problémáit.

Miközben a jövőjével kapcsolatos hírekre várakozik, Vitor Roque már többször is elmondta, hogy szeretne Barcelonába igazolni, amennyiben erre lehetősége lesz, legutóbb ezt a ‘Globoesporte’ brazil médiának adott nyilatkozataiban tette meg, ahol elmondta, hogy tisztában van a Barcelona érdeklődésével.

„Megpróbálom a legjobbamat nyújtani az Athleticónál. Tudom, hogy a Barcelona érdeklődik irántam, és más klubok is. De én jelenleg csak a csapatomra szeretnék koncentrálni, ahová 2027-ig szóló szerződésem van. A legjobb teljesítményt szeretném nyújtani, és ki tudja? Ha ez jó az Atléticónak, nekem, a családomnak, akkor remélem, hogy megtörténhet az átigazolás” – mondta Vitor Roque, aki az egyik tényezőt is szerette volna kiemelni, amiért izgatott egy esetleges Barcelonába igazolás miatt.

„Ez egy hatalmas klub, minden gyerek arról álmodik, hogy egyszer itt fog játszani, nemcsak a Barcelonában, hanem más európai klubokban is. Minden gyereknek megvan ez az álma, de a Barça egy olyan klub, amely mindig lehetőséget ad a fiataloknak, ebből a szempontból más a helyzet, mint néhány másik klubnál.” – tette hozzá a támadó, aki a legutóbbi dél-amerikai U20-as tornán az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta, ahol hat gólt szerzett. Ennek eredményeként most behívták a brazil válogatottba.

***