Bori Fati: „Ha rajtam múlna, Ansu már most távozna Barcelonából, de ő maradni akar”

Édesapja szerint Ansu több lehetőséget érdemelne

Bori Fati, Ansu édesapja az ‘El Partidazo de COPE’ mikrofonjaihoz lépett, és kimutatta elégedetlenségét, amiért fia nem kap elég játéklehetőséget Xavitól. Az elmondása szerint a távozás gondolata már megfordult benne, de Ansu nem ért vele egyet és maradni szeretne. Azt is elmondta, hogy fia több lehetőséget érdemelne. 

Ansu boldog

„Ansu elégedett azzal, ahogyan dolgozik. Ansu már négy éve az elitben van. Ez az, ami fontos. Fizikailag remek formában van.”

A kevés játékperc

„Miért nem ad neki esélyt Xavi? Ez egy jó kérdés. Biztos megvannak az okai. Ansu nem elégedetlen Xavival, mindig is a példaképe volt. Apaként dühös vagyok, de lehet, hogy nincs igazam? Egy-két évvel ezelőtt azt mondta Ansu ügynöke, hogy voltak ajánlatai, de Bartomeu nem akarta őket meghallgatni.”

A jövője

„Ha rajtam múlna, elvinném őt a Barçától, de ő maradni akar. A Barça ’10-eséről’ beszélünk, egy spanyol válogatott játékosról és egy fiúról, aki a La Masián nevelkedett. Szerintem sokkal többet érdemlünk, mert mielőtt Ansu megsérült, rendszeresen játszott és ott volt Messi, Griezmann és Suárez is….. Azt mondtam Mateunak [Alemany, a klub sportigazgatója – a szerk.], hogy ‘Ansu a klub saját nevelésű játékosa. Ő a 10-es, az, aki megkapta Messi 10-esét.”

Ansu a Barcelonánál akar maradni

„Ansu nem akar más klubhoz szerződni, de én azt szeretném látni, hogy sikeres lesz. Beszéltem Mateu Alemanyval és Jordi Cruyffal, és azt mondták, hogy ő a klub jövőjének fontos tagja, és hogy azt szeretnék, ha maradna. Az első dolog, amit Ansu mondott Jorge Mendesnek [az ügynöke – a szerk.], az az volt, hogy a Barcelona az otthona, és nem hagyja el a csapatot. Én másképp gondoltam, de ő azt mondta: „Apa, én nem értek egyet ezzel. Itt akarok maradni.” De miért nem ad neki Xavi esélyt? Ez egy jó kérdés. Két éve még mindenki Viniciust ellen lépett fel, és most láthatjuk, mi a helyzet. Én ugyanezt kérem Ansu kapcsán, támogatást és türelmet a szurkolóktól, amit Vinicius megkapott Madridban.”

Amennyiben a Real Madrid érdeklődne iránta, mi lenne? 

„Sokat gondolok a Sevillára, a hazatérésre. Jelenleg nem értékelnék egy madridi ajánlatot sem, mert Ansu nem fogadná el. Nem vihetem oda Ansut oda, ahová nem akarja. De soha nem fogok rosszat mondani a Real Madridról, mert két nagyon nagy klubról van szó, és soha nem tudhatod, mit hoz a jövő….. Soha nem tudhatod, mi fog történni.”

Katari világbajnokság

„A vb-n történtek miatt jobban örültem volna, ha Ansu nem utazik el. Luis Enrique támogatója vagyok, az első számú rajongója, de 7-0-ás állásnál Costa Rica ellen Ansut még pályára sem küldöd? Még csak el sem küldöd melegíteni? Rosszul érezte magát a világbajnokságon.”

***