Megállapodásra került sor: Vitor Roque 40 millió euróért érkezhet Barcelonába

Az érkezése akkor válik majd hivatalossá, ha regisztrálni is tudják

A mindössze 18 esztendős Vitor Roque a Barcelona egyik erősítése lesz a következő szezonban. Deco kulcsfontosságú szerepet játszott az Athletico Paranaense támadójának megszerzésében. A brazil piac ismerete és az ügynökével, André Curyval való jó kapcsolata döntő szerepet játszott Roque leigazolásában.

Gyakorlatilag már minden folyamat lezárult, de addig nem lehet hivatalossá tenni az üzletet, amíg nincs meg a megfelelő fizetési fedezet ahhoz, hogy a játékost leigazolhassák. Ez nem egy újkeletű dolog: a klub gazdasági helyzete miatt még legalább három távozóra van szükség ahhoz, hogy elegendő bértömeget tudjanak felszabadítani az összes függőben lévő igazolás bejegyzéséhez. A brazil csatár 5 évre írhat alá és a 40 millió euró körülire becsült átigazolási díj a spekulációk szerint három részletben kerül majd kifizetésre.

A fiatal brazil tehetség a középcsatár posztjára érkezne, vagyis Robert Lewandowski utódja lenne, bár sokoldalúsága miatt a szélső posztokon is megnyílik előtte a lehetőség.

Vitor Roque mind a jelenlegi csapatában, mind a brazil válogatottban jól teljesít, kiemelkedik hatalmas góllövő képességével és a labda birtokában is remekül méri fel a lehetőségeket. Az ő érkezését a Barcelonához létfontosságúnak tartják a támadójáték fellendítéséhez, amely jelenleg túlságosan Lewandowski formájától függ.

Vitor Roque érkezése mindenesetre végleg bezárná az ajtót Pierre-Emerick Aubameyang visszatérése előtt. A gaboni egészen a közelmúltig egyike volt azoknak az opciónak, amelyeket a vezetőség a csatársor megerősítésére fontolgatott, bár inkább egy fiatalabb csatár érkezését preferálták erre a posztra.

Ezzel a lépéssel Xavi máris lefedné a következő szezonban megerősítendő három kiemelt pozíció egyikét. Mindenesetre a két legfontosabb pozíció továbbra is megmaradna: egy védekező középpályás és egy támadó középpályás leigazolása.

***