Gavi sérülése nyithatja meg az utat Vitor Roque téli érkezése előtt?

Gavi súlyos sérülése új forgatókönyvet nyit a Barcelona előtt a téli átigazolási időszakban. A középpályás hosszútávú sérülése nagyobb teret ad a bértömegben, mivel a játékos fizetésének 80%-át más játékosok megszerzésére fordíthatják. A vezetőség jelenleg nem tervezi, hogy Gavi helyére középpályást hozna, de Vitor Roque opciója újra felmerült, bár óvatosan.

A Barcelonának mindig is az volt a szándéka, hogy a téli átigazolási időszakban elhozza a brazilt, de a Fair Play pénzügyi szabályaival kapcsolatos problémák – mivel a klub többletben volt – megakadályozták ebben. Ez a sérülés ad egy bizonyos mozgásteret ahhoz, hogy a brazilt el tudják hozni, de ez önmagában még nem elég. Még mindig kell néhány lépést tenni, mielőtt érkezhet. A mai napon még nincs elég mozgástér az FPF tekintetében ahhoz, hogy Vitor Roque érkezzen.

A klub nem kapta meg azt a 60 milliót, amit Liberónak kellett volna fizetnie, és 20 millió eurót kellett a nyáron hirtelen előteremteni, lényegében a vezetőség tagjainak zsebeiből, hogy regisztrálni tudják a nyári érkezőket. Azonban, mivel a cég még mindig nem fizette ki ezt az összeget, a klub 1/2-es szabályban van, amikor átigazolásokról van szó.

 Barça Studios

Az igazgatóság még mindig keresi azt a 60 milliót a piacon. Jelenleg már jobb ajánlatok is vannak a Barça Studio bizonyos százalékának eladásáért, mint amennyit a Libero fizetett volna. A tárgyalások azonban még mindig nyitva állnak, és még sok mindent meg kell oldani. A klubnak van egy terve ennek az összegnek a megszerzésére, ami június 30-án lejár. Vagyis nem a téli átigazolási időszakig, hanem a szezon végéig szól, és ez az összeg majd a nyári átigazolási időszakban is felhasználható lesz, amennyiben természetesen megkapja ezt a klub.

Igaz, hogy korábban is lezárhattak volna egy másik megoldást, ha úgy látták volna jónak, de jelenleg nem állnak közel a végleges megállapodáshoz, így nagyon nehéz lenne ezt már a téli átigazolási időszakban alkalmazni. Azonban ezzel a lépéssel a Barcelona visszatérne majd az 1/1-es szabályhoz, ami nagyban megkönnyítené az erősítések érkezését a következő piacon.

Vitor Roque, prioritás

Vitor Roque leigazolása továbbra is a Barcelona prioritása a januári átigazolási időszakban. Gavi sérülése ellenére a vezetőség nem fogadkozik egy új középpályás szerződtetése mellett. A jók nagyon drágák, és még ha a következő félévre el is férne a bértáblán, a következő évekre már gondot okozna, különösen azért, mert a Barcelona nem szeretne egy cserejátékosra költeni, ugyanis Félixet és Cancelót is szeretnék jövőre is a soraikban tudni, és nem férnek be mindannyian.

***