Vitor Roque a debütálása után a bemutatkozásán is túl van

Joan Laporta klubelnök némi meglepetésre nem volt jelen az eseményen

Nem sok olyan olyan játékos van a klub történetében, aki előbb lépett volna pályára egy mérkőzésen, mint mutatkozott volna be hivatalosan a klub színeiben. Vitor Roque egyike volt ezen játékosoknak, aki pénteken írta alá a 2031-ig szóló szerződését, amely többek között egy 500 millió eurós kivásárlási záradékot is tartalmaz.

A bemutató meglehetősen hűvös volt egy szokatlanul hideg napon a Ciutat Esportivában, a klub első embereinek távollétében. Joan Laporta, aki ezekben a napokban dubaji kiránduláson van, nem érkezett meg időben a brazil bemutatójára, aki lényegében azt ismételgette, amit azóta, hogy a múlt héten Barcelonában landolt („egy álom vált valóra”); és aki még néhány titkot is elárult a Barça játékosaként való debütálásáról: „Xavi azt mondta, hogy legyek nyugodt, csak játsszak és próbáljak meg gólt szerezni..” – mondta azzal a mosollyal, amit sok brazil hoz magával.

Vitor Roque megköszönte a csapattársainak azt a bánásmódot, amelyben érkezése óta részesült. Rafael Yuste, a klub alelnöke szólalt fel: „Tudjátok, mit jelentenek a brazilok a klubunk számára. Mindannyiuknak a mosolyuk, a rendkívüli képességük, valamint a varázslatuk ugrik be először. Vitorban pedig megvan az, ami nagyon ritka ebben a világban. Ahogy Xavi mondta, amikor megkérdeztem tőle: ‘ő egy vadállat’. Nagyon tetszett az elkötelezettsége, épp a minap volt egy szurkolói klubrendezvényen, és már akkor tudta, miért vagyunk mi több mint egy klub”.

Yuste köszönetet mondott Decónak, majd az esemény zárásaként a Barça Las Palmas-i győzelmét szerette volna kiemelni: „Csütörtökön valami nagyon fontos dolog történt, ez egy nagyon pozitív üzenet. Amikor Gündogan betalált a büntetőpontról, akkor hatalmas volt az egység az ünneplésnél, és ez az, amit Xavi mondott arról, hogy egy család vagyunk, ez nem egy üres szó. Szükségünk van arra, hogy az ilyen nagyszerű játékosok, mint Vitor, örömöt okozzanak a szurkolók számára, hogy ez a csapat egyre erősebb legyen.”

***