Deco: „Lamine jövője? Szerződésünk van vele a következő nyolc évre”

"Olyan edzőre van szükségünk, aki tudja, milyen klub a Barça, és aki megérti a jelenlegi helyzetünket"

A Barcelona sportigazgatója, Deco az „Esport3”-on elemezte a Barcelona jelenlegi helyzetét és jövőjét, utalva arra, hogy Rafa Márquez nem számít opciónak a Barcelona megüresedő edzői posztjára. Emellett még szóba került Aleix García esetlges leigazolása, Busquets sikertelen „pótlása”, Lamine Yamal jövője és a szezon végén távozó Xavi is.

Az új edző

„Nem fogunk tudni nagy igazolásokat végrehajtani, és ezt az új edzőnek meg kell értenie. Olyan edzőre van szükségünk, aki tudja, milyen klub a Barça, és aki megérti a jelenlegi helyzetünket.”

Rafa Márquez

„Teszi a dolgát, és edzőként fejlődik az utánpótláscsapatnál. Nem tekinthető ő egy jelöltnek a kispadra. Márquez egy olyan ember, aki a klubon belül fejlődik, de csak vészhelyzetben edzősködhetne az első csapatnál”

Aleix García esetleges érkezése

„Xavi nyilvánosan is elmondta, hogy kedveli a játékát. Gavi elvesztése nagy hatással volt ránk. Ezt most megpróbálja minimalizálni Christensennel a középpályán. Aleix Garcia egy jó játékos, aki nagyon hasznos lehet számunkra. Majd meglátjuk.”

Busquets „pótlása”

„Rodri áll a legközelebb hozzá, de a Manchester City nem adná el őt. Kimmich egy másik nagyszerű játékos, aki a Bayernnél van, azonban őt sem lenne könnyű elhozni.”

Frenkie De Jongtól és Araújótól megválnátok Mbappéért cserébe?

„Ez nagy hiba lenne, rontana a csapaton, amit egyáltalán nem szeretnénk.”

A spanyol bajnokság, amelyben már voltak érdekes döntések idén

„Ez nehéz, nehéz megérteni bizonyos szituációkat, azonban tovább kell mennünk és nem kell túl sokat beszélnünk erről. Ezek a dolgok megijesztenek minket, mert az ilyen esetek nagyon ritkák. A VAR sem segít nekünk. Rengeteg dolog van, amin javítani kell. Ez a sok vita nem segít.”

Xavi 

„A szezonnak még nincs vége. Értékelni majd a szezon után kell. A Xavi-korszak még nem ért véget. Én most 10-es osztályzatot adok neki mindenre, amit csinál.”

Raphinha

„Mindig is mondtam, hogy soha nem ajánlottam fel Raphinhát a Barçának. Jordi Cruyff beszélt velem, és azt mondta, hogy szeretnék őt leigazolni.”

Önkritika

„Igaz, hogy voltak olyan időszakok, amikor nem játszottunk jól vagy nem voltunk következetesek. Nem fogjuk a sérüléseket kifogásként használni.”

Lamine Yamal jövője

„Meghosszabbítjuk Lamine Yamal szerződését, amikor betölti a 18. életévét. Nem tartunk attól, hogy távozni fog, mert ebben megállapodtunk, amikor Lamine aláírta az utolsó hivatalos dokumentumot. Így szerződésünk van vele a következő nyolc évre.”

***