Cancelo és a Barça, egy kölcsönös szerelem

A portugál maradni akar, a klub pedig meg akarja őt tartani

João Cancelo nyáron érkezett a Barcelonához a Manchester Citytől kölcsönbe, egy olyan játékosnak beállítva, aki nagyon nehezen jön ki a csapattársaival. A Manchester Citytől 2022 telén hirtelen távozott, miután összeveszett Pep Guardiolával, és a Bayern Münchenben eltöltött irreleváns féléves kölcsöne, ahol problémái voltak a bajor klub néhány veteránjával, kezdték alátámasztani ezt az elméletet, de ez most kiderült, messze nem így van. Cancelo nagyon hamar beilleszkedett a Barcelona öltözőjébe és emellett minden egyes alkalommal megmutatja a klub iránti elkötelezettségét.

A játékos és a klub célja is kölcsönös: a közös folytatás. A portugál játékos nem csinál titkot abból, hogy szeretne a klubnál maradni, akár úgy, hogy egy újabb évvel meghosszabbítja kölcsönszerződését, akár úgy, hogy a katalán klub megveszi, a Barça pedig a maga részéről szeretné megtartani őt. Azonban az igazság az, hogy a klub gazdasági helyzete az előző lehetőségeket a kölcsön meghosszabbítására korlátozza, hiszen a csapatnak jelenleg nincs meg az anyagi forrása ahhoz, hogy szembenézzen azzal az összeggel, amit a Manchester City kérhetne érte.

Közvetlenül az UD Las Palmas elleni szombati mérkőzés után Cancelo a közösségi oldalain egyértelmű üzenetet fogalmazott meg: „Mindig öröm ezért a klubért játszani”. Ezek a szavak azt követően hangzottak el, hogy az elnök, Joan Laporta, az alelnök, Rafa Yuste és a sportigazgató, Deco különböző médiamegjelenései során a klub egyértelmű érdekeltségét fejezte ki, hogy Cancelo és João Félix, akiket a Barcelona első számú emberéhez egy nagyon közel álló ügynök, Jorge Mendes képvisel, a következő szezonban is a klub alkalmazásában maradjanak.

Az edző értékelése is abszolút pozitív a játékossal kapcsolatban. Xavi tagadja, hogy bárki is kérdezte volna őt az állítólagos konfliktusairól, amik a játékos kapcsán napvilágot láttak, és hangsúlyozta, hogy ő egy ideális játékos a klub öltözőjében.

A probléma azonban az, hogy Cancelo jövője a Barcelonánál nem a játékoson és nem is a klubon múlik.

***