Valószínűleg Guido Rodríguez érkezik a távozó Oriol Romeu helyére

Azonban nem ő lesz az egyetlen várhatóan, aki erre a pozícióra érkezik a közelgő nyári átigazolási időszakban

Miután Sergio Busquets távozását követően nem tudták úgy megerősíteni a mélységi középpályás posztot, ahogyan azt szerették volna, az FC Barcelona számára egyértelmű, hogy a nyáron ez a pozíció lesz a legfontosabb prioritás. Méghozzá nem csak egy bizonyított játékos megszerzésével (Joshua Kimmich vagy Martín Zubimendi), hanem egy másikkal, aki képes magasabbra tenni a lécet és növelni a versenyhelyzetet. Az elképzelések szerint az elmúlt nyáron a Gironától 3,8 millió euróért cserébe érkező Oriol Romeu elhagyja a Barcelonát, és visszatér a Montilivibe, ami nemcsak a játékos saját vágya, hanem a Girona edzőjének, Míchelnek és sportigazgatójának, Quique Cárcelnek is, akik ezt nyilvánosan is megerősítették.

Sőt, az Oriol Romeu által hagyott űr betöltésére a katalán óriás sportigazgatói találtak megoldást, és már szóbeli megállapodást is kötöttek a Real Betis 30 éves középpályásával, Guido Rodríguezzel, akinek június 30-án lejár a szerződése. Az argentin válogatott, világbajnokság- és Copa America-győztes Guido tapasztalatot és egy új karaktert hozhatna egy olyan középpályára, amelyből ebben a szezonban Gavi elvesztésével gyakran hiányzott a mélység.

Ráadásul Oriol Romeu formahanyatlása miatt Xavi időnként arra kényszerült, hogy Frenkie de Jongot, vagy Gündogant vonja hátrébb egy sokkal védekezőbb szerepkörbe, sőt, még Christensen pozícióját is megváltoztatta. Érdekes módon a dán biztosította a szükséges egyensúlyt, és a csapat elkezdett kevesebb gólt kapni.

Xavi nem szeretne többet kísérletezgetni

Azzal az elképzeléssel, hogy ne kelljen kísérletezgetni, és hogy Gündogant és De Jongot is előrébb tudja hozni Xavi, hogy nagyobb támogatást és szabadságot kapjanak a csapat támadói, a klub két játékost is szeretne igazolni erre a posztra és az egyikük Guido Rodríguez lesz. A Barça már mindent megbeszélt a játékossal és az ügynökeivel, és csak a megfelelő pillanatra várnak -és arra, hogy a LaLiga „fair playje” lehetővé tegye -, hogy végre tudják hajtani a szerződtetését. Egy évvel azután, hogy a Barça már érdeklődött iránta, az argentin középpályás számára most valóra válik egy álom.

***