João Félix: „A tervem egyértelmű, kedvelem Barcelonát és maradni akarok”

A portugál, akinek még öt év van hátra az Atleticóval kötött szerződéséből, a 'Nude Project' című lapnak adott interjúban üzent. Azt is kijelentette, hogy jobban szerette Xavi bánásmódját, mint amit Simeone esetében magtapasztalt.

A Barcelonánál lévő kölcsönszerződése hivatalosan még nem ért véget (június 30-án fog), de João Félix máris szeretné ezt megismételni. Ezt a portugál – akinek még öt év van hátra az Atlético Madriddal kötött szerződéséből – a Nude Projectnek adott interjújában erősítette meg: „A tervem egyértelmű, kedvelem Barcelonát, szeretnék és remélem, hogy maradni fogok.”

A portugál válogatottal az Európa-bajnokságra készülő támadó tisztában van azzal, hogy a maradása nem 100%-ig biztos: „Kölcsönben vagyok, ez nem rajtam múlik. Több tényezőtől függ, meglátjuk, mi történik” – folytatta. Korábban a Benfica akadémiáján nevelkedett, akiért az Atlético 2019 júliusában 127 millió eurót fizetett, tavaly a Chelsea-nél is eltöltött egy fél szezont kölcsönben, amelyben 20 mérkőzésen négy gólt szerzett.

Hasonló átlagot hozott Barcelonában is, tíz gólt és hat gólpasszt jegyzett, a teljesítménye azonban az idő múlásával egyre inkább visszaesett, ennek hatására az elmúlt szezon második felében kiszorult a kezdőcsapatból, amelyben addig rendre ott volt. Ennek eredményeként a meccsek felén sem kezdett, valamint a lehetséges játékpercek csupán 45%-át töltötte a pályán. Ezek az egyértelmű sportszakmai kétségek nem oszlatták el azokat a kételyeket, amelyeket a portugál játékos a Metropolitanóban hagyott. Sőt, a jövőjének bizonytalansága miatt a matracosok még João Félix visszatérését sem zárják ki, akinek az értékét 60 millió euróra becsülik. Úgy tűnt sokáig, hogy ez az ajtó zárva van, de most ez mégsem olyan biztos.

Xavi, „más”, mint Simeone

Nagyrészt a Diego Pablo Simeonéval való rossz kapcsolatának miatt volt ez kérdőjel, akinek most is üzenetet hagyott. Annak ellenére, hogy úgy jellemezte őt, mint az edzőt, aki „megváltoztatta az Atlético Madrid történetét”, és egyértelművé tette, hogy „védekező aspektusokban” jobb játékossá tette őt, Xavi emberi bánásmódját Simeone fölé helyezte: „Mi különbözteti meg Cholót Xavitól? Az, hogy más. Szerintem Xavi közelebb áll az emberekhez, vagyis mondjuk úgy, hogy emberibb. Egy kicsit jobban törődik a játékosokkal. Xavi jobban tud közelebb kerülni az emberekhez.”

Nem ez volt az egyetlen téma, amiről a portugál játékos beszélt. Mbappét és Viniciust is a „világ legjobb játékosai közé” sorolta, elismerte, hogy a jövőben el tudja képzelni, hogy megnyerje az Aranylabdát és arról, hogy a jövőben szeretne edző lenni. Honfitársát és barátját, João Cancelót nevezte meg a Barcelona öltözőjének legviccesebb játékosaként, Ronaldinhót pedig a történelem legjobbjaként. Arra a kérdésre, hogy megbánt-e valamit a pályafutása során, a portugál, aki elismerte, hogy nehéz volt 11 évesen elhagyni otthonát, így válaszolt: „Néhány áldozatot meghoztam”, anélkül, hogy pontosította volna őket.

***