Döntetlen a rangadón

Reus – FC Barcelona B 0-0

Gólnélküli döntetlent ért el az FC Barcelona B csapata a negyedosztályú bajnokság 10. fordulójának rangadóján a Reus ellen. A mérkõzést megelõzõen azonos pontszámmal állt a két együttes a dobogón, így továbbra is fej-fej mellett állnak, és mivel a listavezetõ Sant Andreu sem tudott nyerni, ezért maradt a forduló után is a hármas holtverseny az élen.

A találkozó elsõ húsz percében kiegyenlített játék folyt a pályán, egyik csapat sem tudta ráerõltetni az akaratát a másikra, de ez a játékrész második felére megváltozott, és a Barca B került fölénybe. Helyzetekben is megmutatkozott a különbség, de Pedrito, Botía és Crosas próbálkozásánál is helyén volt a Reus kapusa, Pociello. Ugyan a félidõ vége felé Oiert is próbára tették a hazaiak, de komoly veszélyt nem jelentettek a barcelonaiak kapujára az elsõ 45 perc alatt.

A második félidõ elején a szerencsével sem állt hadilábon a Barca B, ugyanis a Reus középpályásának, Tinonak a lövése a kapufáról kifelé pattant, de ezt a lehetõséget leszámítva a hazaiak legközelebb csak a mérkõzés hajrájában veszélyeztették Oier kapuját. Nem sokkal késõbb Guerra szerzett egy szép gólt, de az eredményjelzõn maradt a 0-0, ugyanis a partjelzõ lest jelzett. A 65. és a 75. perc között a kapujához szegezte a Reust a Barcelona B, Vázquez, Gai, Xavi Torres és Guerra is közel járt a gólszerzéshez, de minden alkalommal nagyszerûen védett Pociello, és megõrizte a találat nélküli eredményt. Az összecsapás legvégén még kitámadott egy alkalommal a Reus, de Oier eszén ekkor sem tudtak túljárni, így maradt 0-0, és a pontosztozkodás, ami egyik csapatnak sem jó, hiszen aki nyert volna, az már egyedüli éllovas lenne a tabellán.

Reus – FC Barcelona B 0-0 (0-0)
2007. 11. 01.

Reus: Pociello, Molina, Guirado (Álvaro 54′), Peque, Iker, Yangüela, Tino, Pallarès, Ermengol (Mesa 46′), Antoñana (Duran 60′) és Manolo González

Barça B: Oier, Víctor Sánchez, Botía, Valiente, Córcoles, Xavi Torres, Crosas (Rueda 67′), Abraham (Busquets 85′), Pedrito, Guerra és Vázquez (Gai 71′)

Tabella:
1. Sant Andreu 21 pont
2. Reus 21 p.
3. Barca B 21 p.
4. Blanes 19 p.

20. Cassa 8 p.

11. forduló: 2007. 11. 04. Barcelona B – Palamos

Írta: Taibi