Hivatalos: Már nem García Pimienta a Barça B edzője

A Barcelona a pénteki nap folyamán egy hivatalos közleményben jelentette be, hogy menesztették a B csapat vezetőedzőjét, García Pimientát. A vezetőség Pimienta munkáját nagyra értékelte, de végül úgy döntöttek, hogy mivel ebben a szezonban sem jött össze a másodosztályba való feljutás, felbontják az edző szerződését. 

A klub elnöke, Joan Laporta újabb fontos döntéseket hozott meg és pénteken megköszönte García Pimienta munkáját. Miután másodjára sem jött össze a feljutás a B csapatnak Pimienta irányítása alatt, végül a menesztése mellett döntöttek, ahogyan ez az asszisztensei esetében is történt, Aureli Altamira és Alex García sem marad a klubnál. Pimienta utódja nagy valószínűség szerint Sergi Barjuán lehet majd, aki a Dream Team egyik meghatározó játékosa és alakja volt, és akit Laporta már az elnökválasztási kampánya során is támogatott.

Ha figyelembe vesszük az elmúlt hetek eseményeit, akkor ez nem is mondható egy meglepő döntésnek, ugyanis Ronald Koeman és Saras Jasikevicius (a kosárlabdacsapat edzője) kivételével Laporta már közölte, hogy a kézilabda és a futsal együttes vezetőedzői (Xavi Pascual és Andreu Plaza) is a menesztés sorsára kerülnek.

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát