Bartomeu csúcstalálkozót tartott a játékosokkal

Botrányok és vádak közepette Josep Maria Bartomeu elnök kedden este meg akarta látogatni a Barcelona első csapatát, hogy tisztázza a játékosok előtt, mi történt és miért történt.

Az elnök és az elnökség a Marca által nyilvánosságra hozott újabb dokumentumokra még nem reagált, csak a Cadena SER vádait intette el azzal, hogy a problémás, támadó oldalak és az I3 Ventures kapcsolatáról ő mit sem tudott. Ennek most már mindenki, ők is a tudatában vannak, így pedig a szerződést fel is bontották kedden reggel.

Mivel a nyilvánosságra került posztok között jó néhány játékosokat támadott, különösen Piquét és Messit, Bartomeu a játékoskeret előtt is meg akarta védeni magát és az elnökséget. Ezért a ma 18.00-ra időzített edzést követően beszélt a játékosokkal és külön a négy csapatkapitánnyal.

A beszélgetésről túl sok információ egyelőre nem szivárgott ki, a katalán Sport mindössze arról számol be, hogy Bartomeu a keret előtt is igyekezett világossá tenni, hogy a tudtuk nélkül történtek azok a közösségi médiában megjelent posztok, amik rossz színben igyekeztek feltüntetni a játékosokat. Illetve átadott a négy csapatkapitánynak egy dossziét az összes megjelent üzenettel. A Sport szerint a játékosok elfogadták Bartomeu magyarázatát.

Kérdés, hogy Marca által megszerzett bizonyítékoknak milyen hatása lehet még, és van-e még a sajtó kezében olyan bizonyíték ami arra utal, hogy a klub esetleg tudott mindarról, amit az ‘I3 Ventures’ csinál a különböző nem hivatalos közösségi oldalán keresztül.