A Barça a kosárlabdázóknak már jelezte: fizetéscsökkentés a levegőben

A Barcelona a kosárlabda szakosztályért felelős vezetőin keresztül szombaton hivatalosan is közölte Ante Tomiccsal, a csapat kapitányával, hogy komolyan foglalkozik azzal a lehetőséggel, hogy csökkenteni fogja az együttes fizetését. Az ő feladata kommunikálni a hírt a többi játékos felé.

Az információt a Mundo Deportivo hozta nyilvánosságra, és világosan látszik az is, hogy ez csak az első lépés lesz sok közül, amik mind afelé mutatnak, hogy a klub csökkenteni tudja azokat a veszteségeket, amiket a koronavírussal járó teljes zárlat okoz.

A döntés nem végleges, de nehéz elképzelni, hogy lenne más eszköz a klubvezetés kezében a cél elérése érdekében. Nem véletlen az sem, hogy először a kosárlabdázók kapták meg a hírt, mert ők és a labdarúgó csapat az, amelyek biztosan érintettek kell legyenek. A kosárlabda csapaté a második legnagyobb bértömeg az összes szakosztályt figyelembe véve. Ugyan messze elmarad a focistákhoz képest, de a többi más szakosztály, így például a kézilabda is messze elmarad hozzájuk képest.

Csak idő kérdése lehet, hogy a vezetés Messiék felé is kommunikáljon valamilyen üzenetet, hasonló tartalommal.

Innentől kezdve a labda átkerül a játékosokhoz, és az ügynökeikhez, ügyvédeikhez, akik akár közösen, akár külön-külön választ adhatnak, hogy elfogadják-e a klub döntését.