Most kezdődik a hajtás: 3 hét, 7 meccs

A BL-ben a PSV és a Tottenham lesz az ellenfél | A Ligában sem pihenhetnek

Az FC Barcelona együttese kiválóan kezdte az új idényt, hiszen a Spanyol Szuperkupa begyűjtése után mindhárom bajnoki mérkőzését megnyerte a válogatott játéknapok előtt, ám nem sokáig örülhet a jó kezdésnek a csapat, miután komoly meccsek sora vár szeptemberben, valamint október elején.

Bő három hét alatt hét találkozón kell majd pályára lépnie Ernesto Valverde együttesének, ráadásul ezen találkozók közül egyik sem tekinthető sétagaloppnak. Még szerencse, hogy a mostani válogatott szünetben a sorsolás miatt elég hamar visszatérhet jó néhány játékos a nemzeti csapatától, illetve nem elhanyagolható tény, hogy Messi és Piqué pihenhettek, hiszen előbbi átmenetileg, utóbbi pedig véglegesen hagyta abba a játékot a válogatottnál.

A Sociedad kezdi, a Valencia zárja a sort

Szeptember 15-én, vagyis a hétvégén Baszkföldre látogat a Barcelona, ahol a Real Sociedad együttesének vendégszeretetét élvezheti majd. A katalánok évek óta megszenvednek az Anoetában, ahol a győzelem nem egy megszokott jelenség. Igaz, apró reménysugár a tavalyi szezon, amikor is a Barça hátrányból fordított, és nyert végül 4-2-re a Sociedad otthonában.

A baszk túra után kezdetét veszi a Bajnokok Ligája csoportköre, melynek első játéknapján a holland PSV látogat a Camp Nouba. A regnáló holland bajnok, melyet a régi ismerős Marc van Bommel irányít, címvédőként ellentmondást nem tűrően kezdte hazája bajnokságát, és négy meccs alatt hibátlan mérleggel, valamint 14:3-as gólkülönbséggel vezeti a tabellát. Megjegyzendő, hogy a PSV-ben játszik az a Hirving Lozano, aki a világbajnokságon felhívta magára a Barcelona figyelmét a mexikói nemzeti csapat színeiben. A támadó jól is kezdte a bajnokságot, négy meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyez.

A BL-nyitány után szeptember 26-án a Gironát fogadja hazai pályán az együttes, és ugyan a két gárda tavalyi, Barcelonában rendezett találkozóján kiütéses hazai siker született, a Girona bátor támadójátéka okozhat gondokat a katalán védelemnek. Ezután hétközi forduló jön, ahol a Leganés otthonába látogat a csapat, és ugyan papíron a Barça a favorit, de aki emlékszik a tavalyi meccsre, az pontosan tudja, milyen kellemetlen perceket élt át Valverde együttese a Butarque stadionban a háromgólos siker ellenére is.

Nem szakad meg a háromnapos ritmus, és az utolsó szakaszban az Athletic Bilbao gárdáját fogadják Messiék, melyet most az az Eduardo Berizzo irányít, aki a Celta trénereként kiváló csapatot alakított ki még korábban. A baszkok után Angliába utazik a csapat, ahol a BL csoportkörének második fordulóbaján a Tottenham lesz az ellenfél a Wembley stadionban. Mauricio Pochettino együttese folyamatosan fejlődik az elmúlt években, és már tavaly is inkább a tapasztalatlanságának köszönhette a Juventus elleni kiesést a nyolcaddöntőben, mintsem a játéktudásbeli különbségnek.

Végül, de nem utolsó sorban a nagy hajtást a Valencia elleni idegenbeli túra zárja, ahol Marcelino edző a második évét tölti a csapat élén. Ugyan a ‘Denevérek’ nem kezdték jól a bajnokságot – két döntetlen és egy vereség áll a nevük mellett – , de a Mestallában egyrészt sosem lehet leírni őket, ráadásul Marcelino kiváló stratéga, aki vélhetően meg fogja találni a megoldást az átlagosabb szezonkezdetre.

A valenciai kirándulás zárja az eléggé komolynak és keménynek nevezhető sorozatot, amikor is újabb válogatott meccseket rendeznek majd.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!