Már meg is érkezett a csapat az Egyesült Államokba

Az első meccs szombaton lesz | Három felkészülési találkozó összesen | KÉPEK az utazásról

Az FC Barcelona tengerentúlra utazó kerete a keddi napon megérkezett az Egyesült Államokba a tizenegy órás repülőutat követően. A katalánok először Portland városában folytatják az előszezonbeli munkát, ám az első felkészülési mérkőzésükre már Los Angelesben fog sor kerülni a Tottenham Hotspur ellen július 28-án, szombaton. 

A katalán gárda, mely kedd délután 17 óra 15 perckor indult útnak Barcelonából, tizenegy órás utat abszolvált, hogy amerikai időzóna szerint este 19 órakor megérkezzen az Egyesült Államokba, Portlandbe. Amint az a képeken is látható, a klub történelme során első ízben fordul elő, hogy a Barça női csapata is Amerikába utazik.

Az utazó keret csaknem felét a B csapat játékosai teszik ki, a kapus Marc-André ter Stegen Dallasban csatlakozik majd az együtteshez, míg a frissen igazolt Malcom már a mai napon repülőgépre száll, hogy csatlakozzon a csapat felkészüléséhez. Változás egyébként az eredeti listához képest, hogy Samper sérülés miatt végül Barcelonában maradt, és kihagyja a tengerentúli túrát.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a gárda három mérkőzést fog abszolválni az Egyesült Államokban. A már említett, Tottenham elleni meccsen túl az AS Roma ellen július 31-én, illetve az AC Milan ellen augusztus 4-én fog pályára lépni Ernesto Valverde együttese.

Az egyesület a legmagasabb szinten képviselteti magát a túrán, hiszen a csapattal tartott az Egyesült Államokba Josep María Bartomeu elnök, Jordi Cardoner alelnök, Jordi Mestre sportszakosztályokért felelős alelnök, Jordi Moix, Josep Ramón Vidal-Abarca, Maria Teixidor, Maria Teixidor, Enrique Tombas és Emili Rousaud igazgatósági tagok, valamint Òscar Grau, a klub ügyvezető igazgatója.