Gattuso: „Riqui Puig egy igazi szenzáció”

Massaro úgy véli: Puig veszi át Iniesta helyét | A játékos szerényen reagált

Riqui Puig a nyáron meghosszabbította a szerződését a Barçával, az előszezonban pedig bőséggel meghálálta a bizalmat Ernesto Valverde vezetőedzőnek a kapott játékpercekért. Mi több, az ellenfeleket is lenyűgözte, és az AC Milan szakvezetője, Gennaro Gattuso például egészen addig ment el, hogy kijelentse: csak irigykedni tud a Barçára az ilyen fiatal tehetségek miatt. 

„Riqui Puig egy igazi szenzáció. Elkápráztat, ha azt látom, hogy ilyen gyerekarcú játékosok így kezelik a labdát. Azt látom, hogy érzik a futballt, és a játékuk leginkább a költészethez hasonlít. Már egy ideje, hogy hallom az embereket beszélni róla. Csak irigykedni tudom a Barçára az ilyen tehetségek láttán” – így az olasz gárda szakvezetője, mely vasárnap hajnalban 1-0-ra legyőzte a katalán csapatot az Egyesült Államokban zajló felkészülési tornán.

Mi több, Daniele Massaro korábbi olasz futballista, aki például megkeserítette a katalánok dolgát az 1994-ben elveszített Bajnokok Ligája döntőn, a mérkőzés után egy fotót kért a 18 éves játékostól, illetve elkérte Puig mezét is. Massaro azt mondta, hogy „egész egyszerűen lenyűgöz a játéka. Felemelt fejjel játszik. Iniesta utódját látjuk magunk előtt”. 

A maga részéről Riqui Puig szerényen visszautasította az összehasonlításokat, és kijelentette, hogy az ő helye jelenleg a B csapatban van. Puig szerint természetesen jól esnek a dicséretek, de ideje visszatérni a munkához, hogy fejlődni tudjon, és tényleg olyan pályát fusson be, amit jósolnak neki a szakemberek. Ezzel összhangban Valverde vezetőedző is óvatosságra intett, noha azt sem zárta ki, hogy Puig neve sűrűbben fel fog bukkanni már akár idén is az első csapat kerethirdetésekor.

Puig játéka az AC Milan ellen: